Túrázzon a tavaszi pompába öltözött Gemenci erdőben!

  A Gemenc Zrt. a bakancsos turistáknak szervez erdei kisvonattal és sétahajóval kombinált gyalogtúrákat áprilisban. A túravezetőkkel ezúttal a közönség elől máskor elzárt területeket is bejárhatják.

   

  Forgó-tó tanösvény
  Galéria: Túrázzon a tavaszi pompába öltözött Gemenci erdőben!
  Fotó: Badari-Csiszár Angéla / Gemenc Zrt.

   

  Április 9-én, szombaton a Gemenci erdő északi kapujából, a Gemenci Erdei Vasút Keselyűsi Fogadóépületétől erdei vasutazással kombinált gyalogtúrán mutatja be az erdőgazdaság a Gemenci erdő északi részét, érintve a környékbeli tavakat és réteket. A vasútról leszállva a gyalogtúra az Alsó-Gemenci erdőrészben, a Forgó-tó és a Keselyűsi tanösvény mentén vezet.

  Egy másik, de szintén szombat tíz órakor kezdődő túra a Gemenc déli bejáratától, a pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indul. A túrán a nagyrezéti erdőrészben sétálva ismerhetik meg az ártéri erdő madárvirágát a kirándulók, benne a Rezéti-Duna gémtelepével, ahol több száz gém fészkel. Az útvonal érinti a turistautak által elkerült Gyékényes legelőt. Az ártéri erdőben a védett növények, gyöngyvirág és tőzike is nyílik.

  Április 16-án, szombaton Bajáról és a Szekszárdhoz közel eső Gemenc Duna-parti kikötőből indul sétahajó a Gemenci erdő fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájára. A bajai Gemenc Vándorponttól induló hajó a Veránka-szigeten köt ki, ahol nyolc kilométeres gyalogtúrán ismerkedhetnek meg a résztvevők a fészkelő madarak miatt csak korlátozottan bejárható területtel, amely többek közt réti sas, barna kánya és fekete gólya élőhelye.

  Gemenci sétahajózás
  Galéria: Túrázzon a tavaszi pompába öltözött Gemenci erdőben!
  Fotó: Badari-Csiszár Angéla / Gemenc Zrt.

   

  A túrákról részletesen ezen az oldalon találnak részletes információt.

  Program Vonatindulás Keselyűsből Sétahajó indulása Vonat visszaindulása Érkezés Keselyűsbe
  Délelőtt 11:15 12:00 13:45 14:10
  Délután 13:00 13:45 15:25 15:50
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!