Három nyaralóhely, ahol estére biztosan lefáradnak a gyerekek

Ménesbirtok, csillagvizsgáló, kalandpark, dínókiállítás, állatetetés és -simogatás, óriási függőhíd, lámasétáltatás, hegymászó-tanfolyam, aranymosás - felsorolni is nehéz, mennyi minden várja azokat a családokat, akik a strandolásnál valami aktívabbat csinálnának idén nyáron.

Ahogyan megígértük, a vízparti családi nyaralóhelyek után most hegyvidéki célpontokkal jelentkezünk. Hiszen nemcsak strandolásból állhat egy nyaralás, hanem vidám kirándulásokból, kalandparkozásból és állatsimogatásból is. Íme két belföldi és egy külföldi célpont aktív nyaralásra vágyó családok számára.

Bakony: csillagdától kalandparkon át a dínókig

Fedezzék fel például idén nyáron a Bakony erdeit és izgalmas látnivalóit! Bázisul választhatják nagy kedvencünket, a Szépalma Hotelt, mely egy ménesbirtok közepén, gondozott parkban helyezkedik el, és még egy apró wellness részleget is találunk benne. Ha itt szállnak meg, hagyjanak időt a közvetlen környék felfedezésére, az erdei tornapálya kipróbálására és lovaglásra is, mielőtt távolabbi tájakra kirándulnak.

Lovak a Szépalma Hotelnél
Galéria: Kirándulós nyaralás
Facebook/Szépalma Ménesbirtok

De kellemes, családbarát erdei szálláshely a Szarvaskút Hotel is – itt a fürdőrészleg már nagyobb, egy fárasztó kirándulás után rendes medencébe csobbanhatunk, viszont nincsenek lovak. Kirándulást kedvelő családok viszont a bakonybéli erdészet vadászházának üdülőrészlegét is választhatják Huszárokelőpusztán, ahol kellemesen berendezett szobák, cserépkályhás társalgó és egy szauna várja a vendégeket.

Pannon Csillagda
Galéria: Kirándulós nyaralás
Páth Dániel / Travelo

És hogy mi mindent lehet a kiránduláson kívül csinálni a Bakonyban? Az eplényi sípálya például nyaranta bringaközponttá alakul, Bakonybélben a Pannon Csillagdában mindent megtudhatunk a csillagászatról és az űrkutatásról, a Bakonyi Kalandpark trükkös pályáin pedig az összes maradék energiát levezethetjük. Ha elég volt a sportos programokból, autóval a megújult pápai Esterházy kastély, vagy a júniusban dinoszauruszparkkal bővülő veszprémi állatkert sincs messze.

Húsvét – hosszú hétvégék országszerte
A Hunguest Hotels szállodák hazánk legjobb fürdőhelyein és hegyvidékein a húsvéti hosszú hétvégére is jó ajánlatokkal készülnek. Az ajánlatok egy helyre gyűjtve böngészhetők, online foglalással további kedvezmények érhetők el! Kattintson a húsvéti wellness választékért és online kedvezményért! (X)

Őrség: állatsereglet és végtelen nyugalom

Hegyvidéknek túlzás nevezni az Őrség hosszan elnyúló dombhátait, de mivel nagyon szuper és nagyon aktív nyaralás helyszíne lehet, nem hagyjuk ki gyűjteményünkből.

Rengeteg barátságos panzió, falusi vendéglátóhely és kompletten kibérelhető kisház közül választhatunk a környéken. A falusi turizmus és az állatok rajongói például imádni fogják a Ferencz Portát, ahol különböző méretű apartmanok közül lehet választani, és ahol az udvarban rengeteg szelíd haszonállattal köthetünk örök barátságot. A helyben készített sajtot ne hagyják ki!
Akik azonban inkább úgy képzelik el a családi nyaralást, hogy napközben a vidéket járják, este pedig egy nagy szállodában pihennek meg, ahol még élményfürdőben is lehet pancsolni, azoknak Szentgotthárdon érdemes megszállniuk a Gotthard Therme Hotelben.

Állatsereglet a Ferencz Portán
Galéria: Kirándulós nyaralás
Ferencz Porta / Facebook

 A békés tájat érdemes kerékpárral bebarangolni – így máris hegyvidéknek érezzük majd a dombokat –, és a szalafői Pityerszert feltétlenül útba ejteni. Itt található az Őrségi Népi Műemlékegyüttes, ahol három megőrzött porta épületein keresztül ismerhetjük meg az itt élők életét és szokásait. Olyan, mint egy skanzen. Csak annál sokkal jobb, hiszen a házakat és berendezési tárgyaikat az eredeti környezetükben mutatják be. Ha a gyerekeket annyira nem is kötik le a régi házikók, az itt élő kövér macskák és a hétvégente gyakori családi programok – kerekperec sütés, lovaskocsizás – biztosan elnyeri majd a tetszésüket.

Pityerszer
Galéria: Kirándulós nyaralás
Nagy Karolina / Indafotó

Mivel az Őrség a magyar-osztrák-szlovén hármashatáron fekszik, szomszédolásra is lehetőség van. Ausztriában rengeteg gyerekbarát programlehetőség van ezen a környéken. Például a loipersdorfi élményfürdő, a németújvári vár, a Zotter csokigyár vagy akár a Styrassic park. Ezekről bővebben itt írtunk.

Gastein-völgy, Ausztria: magashegyi kalandok

Ha már Ausztriánál tartunk: ki mondta, hogy csak télen érdemes a hegyekbe menni? Az Alpok nyáron is szuper hely, és általában a szállások árai is mérsékeltebbek, mint a síszezonban. A Budapestről autóval, de vonattal is könnyen elérhető Gastein-völgy például gyönyörű tavasszal és nyáron: zöldek a mezők, virítanak az alpesi virágok és a látványt birka- és tehéncsordák teszik teljesen képeslapszerűvé.

Családi kirándulás
Galéria: Kirándulós nyaralás
Claudia Ziegler / Gastein

Mivel a sífelvonók egy része nyáron is üzemel, hegymászó gyakorlat nélkül, gyerekekkel is kényelmesen feljuthatunk a hegytetőre. A Bad Gastein és Bad Hofgastein között található Angertalból például kabinos felvonóval a Stubnerkogelt hódíthatjuk meg. Itt pazar kilátás, egy tériszonyosoknak simán rémálmokat okozó, 28 méteres szakadék fölött átívelő, 140 méter hosszú függőhíd, napozóterasz, önkiszolgáló étterem és egy formabontó, narancssárga kilátó fogadja a kirándulókat. Bár az óriási acél függőhíd is menő, egy lámasétáltatással egybekötött kirándulással végleg leveheti a gyerekeket a lábukról.

Lámatúra
Galéria: Kirándulós nyaralás
Frits Meyst/adventure4Ever.com / Gastein

 A Gastein-völgy kabalafigurája – ami egy Gasti névre hallgató vízcsepp –, nyaranta szervezett programokkal várja a gyerekeket. A völgy turistainformációs honlapján egyelőre csak a tavalyi kirándulások szerepelnek, de a síszezon végével valószínűleg felkerülnek az idei nyári tervek is. Tavaly gyerek hegymászó-tanfolyam, ásványgyűjtő túra, aranymosás, erdei expedíció, íjászat, kenyérsütés, sajtkészítés és hegyi robogózás is szerepelt a programok között. Valószínűleg idén is hasonlókra lehet számítani.

Aranymosás
Galéria: Kirándulós nyaralás
Gastein

Ha pedig még a hegyek közt sem bírják ki strandolás nélkül: a Bad Gasteint és Bad Hofgasteint összekötő kerékpárúton megközelíthető fürdőtó május végétől szeptember közepéig várja a túrázásban megfáradtakat egy frissítő csobbanásra. Aki tó helyett medencében úszna és lazítana, annak a Bad Hofgastein központjában található Alpenthermét javasoljuk kipróbálásra.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Bakonybélben még a fákat is ünneplik - 2016.07.01.
Július 9-én nyolcadik alkalommal rendezik meg a Faünnepet Bakonybélben, amely egész nap ingyenes programokat kínál a Gerence-patak völgyében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek