Üvegfalú hálószobát bérelhet a Dolomitokban

  Imádja a havas hegycsúcsokat és a végtelen csillagos égboltot? Ha a hegyekbe kirándul alig lehet beimádkozni a szálláshelyre, annyira nem tud elszakadni a látványtól? Az olasz Alpokban van egy olyan hotelszoba, ahol egy pillanatra sem kell levennie a szemét a meseszép természetről.

  A Starlight Room Dolomites a patinás olasz téli üdülőhelyen, Cortina d'Ampezzóban található, kétezer méteres magasságban. A Mental Floss cikkében mini hotelnek titulálja a helyet, de ez erős túlzás: ugyanis egyetlen, üvegfalú szobáról van szó, amely akkora, hogy egy franciaágy pont elfér benne.

  Az üvegkuckót Raniero Campigotta, a közeli Rifugio Col Gallina szálláshely menedzsere álmodta meg, és éjszakánként 300 euróba kerül kibérelni. Érkezni hótalpakon túrázva, vagy hómobilon suhanva lehet. A szobában ajándék grappa várja a vendégeket, ahol aztán zenehallgatással, filmnézéssel, vagy éppen egész éjszakán át virrasztással, és az égboltot kémlelésével üthetik el az időt.

  Címlapkép: Roberto Ferrari / Wikipedia

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!