UNESCO-elismerést kapott a geoparkunk

A világ első határon átnyúló geoparkja, a Novohrad-Nógrád Geopark az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része lett.

 A magyar részen 64, a szlovák oldalon 28 települést magában foglaló geopark mostantól nem csak a nemzetközi szervezet tagságával járó előnyöket élvezheti, kormányzati szinten is nagyobb figyelemre számíthat. A Bakony-Balaton Geoparkkal (mely szintén rendelkezik a címmel) karöltve ugyanis Magyar Geopark Bizottságot hoznak létre a közeljövőben, mely országos szinten látja el a két hazai geopark érdekeinek képviseletét, írja a turizmus.com.

Fotó: Novohrad - Nógrád Geopark

 

A hatalmas, mintegy 1630 négyzetkilométeren elterülő Novohrad–Nógrád Geopark szívének tekintett, Salgótarján önkormányzatával közösen megvalósított Geocsodák Házát 2015 júniusában adták át a nagyközönségnek Salgóbányán.

A park kapujaként számon tartott Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központ tavaly októbere óta fogad látogatókat, egyben a szervezet szakmai, turisztikai és információs központja.

Az idei szezonra garantált programokkal, köztük gyalogos, kerékpáros és lovas túrákkal készülnek, és számos rendezvényt is szerveznek: a Geopark Hetét májusban, legnépszerűbb eseményüket, a Medvesi Fotós Maratont pedig június 3–5 között tartják meg.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek