Szánkózzon hó nélkül, bringázzon és borozzon Alsó-Ausztriában!

Hamarosan startol a bringaszezon, már lehet készülődni a hosszabb-rövidebb, sportosabb vagy lazább túrákra. Alsó-Ausztria az egyik legkedveltebb desztináció 4200 km-es bringaút-hálózatával - összegyűjtöttük a legmenőbb utakat és látnivalókat.

Maximum néhány hét, és előkerülhetnek a bringák a garázsból. Ha a hazai bringautakon már csak nosztalgiából tekernénk újra végig, itt az ideje, hogy kipróbáljunk valami mást - például Alsó-Ausztriát.

A régió kerékpárhálózata nemrég bővült az EuroVelo 13-mal,ami az egykori „vasfüggöny" mentén összeköti a Keleti-tengert az Adriával, és új szakaszok nyílnak meg a Traisental- és az Ybbstal útvonalon is. Sőt, egyre több csillagtúra közül lehet választani: itt egy központi kiinduló pontból, kevés poggyásszal több egy napos túrára lehet indulni, olvasható a a Niederösterreich-Werbung közleményében.

Galéria: Alsó-Ausztria két kerékenFotó: schwarz-koenig / niederoesterreich.at

 

Pincék és várak

 

Napsütötte szőlőhegyek és a hozzájuk tratozó rusztikus borozók, kulturális örökség részét képező varázslatos lovagvárak, impozáns kastélyok – a dunai kerékpárúton egy romantikus világban lehet túrázni. Bicikliről vagy hajóról, Wachau is innen csodálható meg leginkább a maga teljes pompájában. A kényeztető sétahajós túráját mindenki maga tervezheti meg, attól függően, hogy éppen hol akar kiszállni. Dürnstein, a melki kolostor, vagy a kremsi Karikatúramúezum és Műcsarnok mind-mind izgalmas látnivaló. Wachau ugyanakkor az elektromos mobilitás úttörője is: a túrázóknak nyilvános töltőállomások állnak rendelkezésre.

 

10 kihagyhatatlan élmény Ausztriában

Hótalpas túra, császármorzsa egy öreg hüttében, kirándulás egy gleccseren, folyómenti kerékpározás, gyalogtúra egy alpesi virágmezőn át, négyszáz éves spriccelő szökőkutak Hellbrunnban, Star Wars kiállítás Bécsben, látogatás a hallstatti csontkápolnában és még sok más szuper program várja az idén Ausztriába utazókat. A listáért kattintson!

 

Profiknak: erdei ösvények és hegycsúcsok

 

A mountain bike-osok Nibelungengau-ban több, egész hétvégére bőséges programot kínáló útvonal közül is választhatnak a Kaiser-Strecke és a Sulzberg-Strecke könnyű, látványosságokkal teli, a Mühlberg-Fun-Strecke murvázott utakon és erdei ösvényeken halad, az Ysperklamm-Strecke közepesen nehéz. Tipp: Engel úr a Schöne Wienerin fogadóból kiváló túravezető, minden útvonalat úgy ismer, mint a saját tenyerét, jobbnál-jobb ötletei, javaslatai vannak.

 

Időutazóknak és ínyenceknek

 

Az újonnan megnyílt lainsitztali Vasfüggöny, vagy a Waldviertelbahn-kerékpárút egy igazi kortörténeti utazás. Weitrában is érdemes megállni, itt található Ausztria legrégebbi sörfőzdéje, de a heidenreichsteini sajtműhely, vagy a schremsi „víz alatti birodalom" is izgalmas látnivaló.

A bringázást borozással és családi programokkal is összeköthetjük
Galéria: Alsó-Ausztria két keréken
Fotó: niederoesterreich.at

 

Traisental – bengáli tigrisek és wellness

 

Ez a kerékpárút 111km hosszan, a Traisen folyó mentén, változatos tájegységeken halad át. Érint bor-, és alpesi hegyvidéket, a híres zarándokhelyen, Mariazellben ér véget.

Ha a kerékpározást egy különleges állatkerti sétával szeretné kombinálni, nézze meg a Kernhofban található Fehér Állatkertet, az egész világon egyedülálló teveszínházzal és a fehér bengáli tigrisekkel. Türnitzben az Eibl-Jet nyári szánkópálya izgalmas száguldás az egész családnak, amelyet egy élményfürdőben lehet kipihenni, és ezt követően bringára pattanni. A tartományi fővárosban, St. Pölten szívében található egy költőhely madaraknak, a Seedose tó piknikhajókkal, kilátó- és dallamtorony, illetve több múzeum egyedi tárlatát is meg lehet tekinteni.

 

Tippjeink:

• Buszos és állatkerti túra: 45 km Kernhof-Wilhelmsburg
• Alagút és aktív túra: 38 km Friesland-Wilhelmsburg
• Természet és kultúra túra: 15 km St.PöltenKeretes szöveg.

 A legnépszerűbb kerékpárutak:

 

  • Duna menti (Donauradweg: 260 km)
  • Traisental-Radweg (111 km)
  • EuroVelo 9 – mint Thermenradweg Bécstől-Inzersdorfig
  • Triestingau-Radweg (30 km)
  • Kamp-Thaya-March-Radroute (420 km)
  • Piestingtal-Radweg (43 km)
  • Triestingtal-Gölsental-Radweg (60 km)
  • ÚJ: EuroVelo 13 – illetve „Iron Curtain Trail", 400 km az egykori „vasfüggöny" mentén

A régió jobbnál-jobb ajánlatairól személyesen is lehet majd tájékozódni az idei, immár kilencedik Bringaexpón (2016. március 3-6.), a hasznos információk mellett minőségi térképeket, prospektusokat is be lehet majd szerezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek