Erőss Zsolt emléktúra a Bükkben a farkasemberrel

Harmadszorra rendezi meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Erőss Zsolt-emléktúrát Nagyvisnyó és Felsőtárkány között. A részt vevők a filmipar legendás "farkasemberével" túrázhatnak együtt.

Fotó: BNPI / Kozma Attila

A Bükköt észak-dél irányban átszelő 20 kilométer hosszú vezetett terepi túrát már hetedik alkalommal rendezik meg Transzbükki átkelés néven. A Nagyvisnyóról induló egész napos túra során csak vezetővel látogatható, fokozottan védett területeket is útba ejtenek a résztvevők. A túrát erdész, zoológus, geográfus, geológus szakemberek irányítják majd. Az útvonal a Nagy-völgy és a Leány-völgy érintésével kapaszkodik fel a Bükk-fennsíkra. A túrázóknak itt tart farkasaival bemutatót a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) idei védnöke, az állatkoordinációs központjában nevelt állataival nemzetközi hírnevet szerzett Horkai Zoltán. A filmiparban "farkasemberként" tisztelt szakember medvéi, farkasai, vaddisznói már számos hollywoodi filmben szerepeltek. 

A Bükk-fennsíkról a Fekete-sár-rét érintésével az ország legmagasabban elhelyezkedő rombarlangjához, a 932 méter magasan fekvő, fokozottan védett Kőrös-barlanghoz vezet az út. A túra következő állomása a Sima-kő lesz, majd a Toldi-kapun át, a Vörös-kő-völgyön keresztül a Stimeczház-hoz érkezik a csoport, ahonnan az utolsó kilométereket kisvasúton teszik meg Felsőtárkányig.

Fotó: BNPI / Kozma Attila

A túra résztvevői este hat órára érnek a BNPI Nyugati Kapu Látogatóközpontjába, ahol a Himalájában, a Kacsendzönga megmászása közben társával, Kiss Péterrel együtt 2013-ban életét vesztő hegymászó, Erőss Zsolt tiszteletére állított kopjafánál megemlékezést tartanak.

A BNPI oldalán a szervezők jelezték, hogy az eseményre a létszámkeret betelt, de a további vezetett túrákról és programokról itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek