Átvizsgálják az összes hazai kalandparkot

Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az összes magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt.

 

A minisztérium álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandpark ok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek. Az alapvető követelmények betartatása érdekében az NFM arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat, hogy egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék a létesítményeket. A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat üzemeltető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, valamint a kezelőszemélyzet képesítési igazolásaira. Tekintettel az idegenforgalmi szezon kezdetére, az ellenőrzésnek heteken belül le kell zárulnia. A tárca bízik benne, hogy az országos szintű vizsgálat fokozott körültekintésre készteti az üzemeltetőket a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében - írja az MTI a minisztérium közleménye alapján.

Vasárnap a csillebérci kalandpark ban tizennégy gyerek mászott fel egy 3,5 méter magas hálóra, amely eddig tisztázatlan okok miatt leszakadt. A mentőszolgálat munkatársai tizenhárom gyereket vittek kórházba, többségüket zúzódásokkal.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Figyeljen, melyik kalandparkban mászik fára!
Mert bár az eddigi ellenőrzések hatására csökkentek a szabálytalanságok a kalandparkokban, a júliusban vizsgált 23 helyszín még mindig nem felelt meg a szabályoknak. Két kalandparkot egyből be is zártak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek