Körbeért a bringaút a Fertő tónál

Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Sopronhoz tartozó településrész, Balf és Fertőrákos között az új nyomvonal.

A Balf és Fertőrákos közötti kerékpáros nyomvonal a szőlőterületek között megy végig, és az új szakasz megépítésén túl, a meglévőt felújították, továbbá kialakítottak vegyes használatú mezőgazdasági és kerékpáros utat is, írja az MTI.

mimi/travelo.hu

 Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kerékpárút átadási ünnepségén kiemelte, hogy ez a kerékpárút a gazdák számára is lehetőséget jelent, egyrészt könnyebb a földek megközelítése, másrészt jobban be tudják mutatni azt a szőlőkultúrát, ami erre a tájra jellemző. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a soproni borok iránti kereslet élénkítését.

A Fertő tó körüli kerékpárút-hálózat fejlesztésére első ütemben a magyar állam 450 millió forintot biztosított. Ebből egységes táblarendszert alakítottak ki és korszerűsítették a már meglévő kerékpárutak jelentős részét, mintegy 19 kilométernyi szakaszt.

A második körben uniós pályázatból 805 millió forint állt rendelkezésre - részletezte Reischl Gábor, a projektet megvalósító konzorcium vezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek