Körbeért Magyarországon a Kékkör Túraútvonal

Körbejárhatóvá tette Magyarországot az Országos Kékkör Túraútvonal. Egy Európában is egyedülálló, egységes jelzésű, 2550 kilométeres turistaút jött létre, ami a leghosszabb a kontinensen.

Az Országos Kékkör egységesíti a három Kéktúra-útvonalat, így egy Európában is egyedülálló, egységes jelzésű, 2550 kilométeres turistaút jött létre, amely teljesen körbejárhatóvá teszi az országot - mondta el Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója a szerdai projektzáró eseményen, írja az MTI.

 

Európa leghosszabb túraútvonalát jelöli a festésFotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A nyolc kisebb fejlesztést egyesítő program összesen 2,7 milliárd forintos uniós támogatásból valósult meg, amelynek keretében egyebek mellett újrafestették a jelzéseket, tízezer információs táblát helyeztek ki, turistaházak, esőbeállók, hidak, kilátók, források, pihenőhelyek épültek és újultak meg, kerékpáros útvonalakat jelöltek ki.

A Kékkör nyomvonalának GPS-alapú felmérésével, az adatoknak a Természetjárók Térinformatikai Rendszerébe való rögzítésével mobil alkalmazás készítése is lehetővé vált.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek