700 m-es magasságban nyílt bringás szálláshely a Mátrában

Az Országos Kékkörhöz kapcsolódó kerékpáros pihenőhellyé és turistacentrummá alakította a Mátrában fekvő Rudolf-tanyát az Egererdő Zrt. A beruházás 70 millió forintba került.

A fejlesztéssel a Mátra megismerését segítő kiindulóponttal lettek gazdagabbak a turisták, mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. "A 700 méter tengerszint felett fekvő Rudolf-tanya a kerékpáros turizmus fellegvára lehet" - tette hozzá. 

Fotó: un2112 / Indafotó

 A korábban munkásszállásként szolgáló Rudolf-tanya immár igazi pihenő-, illetve szálláshellyé, "bringás központtá" vált, mondta Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. A 70 millió forintos beruházás révén összesen 72 embernek tudnak szállást biztosítani. A költségek zömét, mintegy 50 millió forintot pályázaton nyerte el a zrt., a többit saját erőként tették hozzá.

Az Egererdő 2010 óta tervszerűen újítja fel a turistaházait, erre eddig 2,1 milliárd forintot fordítottak. Ennek az összegnek mintegy 70 százaléka pályázati forrás volt. A Rudolf-tanya a negyedik felújított turistaházuk ebben a programban, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek