Zalakaroson van hazánk legjobb tanösvénye

  De nemcsak tanösvény, hanem látogatóközpont kategóriában is nyertest hirdettek a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös, "Az év ökoturisztikai létesítménye 2015" pályázatán.

  Idén hatodik alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye" kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én került sor az Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében. A pályázat célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg.

  Az Ős-Dráva Látogatóközpont a Baranya megyei Szaporca közelében az átadás napján 2015. május 12-énSóki Tamás / MTI

  Legjobb látogatóközpontok:

  Első helyezést ért el a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporcán

  Második lett a Fekete István Látogatóközpont – Kaposváron, a Deseda-tónál (Rippl-Rónai Múzeum)

  Harmadik helyezett lett a Természet Háza Látogatóközpont – Gyenesdiáson (Bakonyerdő Zrt.)

  Csiga-túra tanösvény, ZalakarosZalaerdő Zrt. / Facebook

  Legjobb tanösvények

  Első helyezést ért el a Zalaerdő Zrt. által létrehozott zalakarosi Csiga-túra tanösvény

  Második helyezett lett az Erzsébet-ligeti tanösvény, kilátó és lombkorona-sétány – Gyomaendrődön (Gyomaendrődi Liget Fürdő Nonprofit Kft.)

  Harmadik helyezett lett az Örvényi Pákász tanösvény – Tiszafüred-Tiszaörvény (Szabics Bt.)

  Zseliciutazas.hu

  Különdíj a leginnovatívabb létesítménynek:

  A különdíjat a Zselici Csillagparknak , mint komplex ökoturisztikai élményt nyújtó helyszínnek ítélték oda. A látogatóközpontot üzemeltető SEFAG Zrt.-t a Zselicben megvalósított átfogó turisztikai fejlesztéseiért, innovatív megoldásaiért és követendő példáiért díjazták.

  A kategóriák győztesei korlátlan ideig használhatják „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2015" és „Az év ökoturisztikai tanösvénye 2015" címet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!