Kisvasút, csillagles, vezetett túrák - Itt az Erdők Hete

Kisvasút, csillagles, vezetett túrák - Itt az Erdők Hete

Szeptember 28. és október 4. között, immár 19. alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei az érdeklődőket. Országszerte több mint 150 programot kínálnak a szervezők közös kincsünk, a magyar erdők megismerésére - hívja hazai erdeinkbe az olvasókat a Pilisi Parkerdő közleménye.

Csikszentmihályi Márton / Ipoly Erdő Zrt.

 Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára.

Az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskola hálózat intézményeire és oktatási programjára épül, az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteket állítva az előtérbe. A rendezvényeken megtudhatjuk, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy, hogy milyen sebességgel vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

A rendezvénysorozat nyitórendezvénye 2015. szeptember 28-án, a Zala megyei Csömödéren lesz, ahol az erdei kisvasúton működő, Magyar Termék Nagydíjjal elismert Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklődők. A kifejezetten gyerekeknek szóló programok mellett – mint amilyenek az erdei iskolai szakvezetések, vagy a játékos erdei tanórák – számos felnőtteknek szóló és családi rendezvény is lesz. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A 19. Erdők Hete egész ország területét lefedő részletes programjait a www.erdokhete.hu oldalon olvashatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek