114 km hosszú bringaút a Dráva mentén

  Befejeződött a főként Dráva menti településeket és látványosságokat összekötő kerékpárút-hálózat kialakítása Dél-Baranyában és Dél-Somogyban.

  Újabb tereppel bővült a bringával is biztonságosan felfedezhető vidékek listája: a Dráva menti kerékpárút elkészüléséről a Baranya Megyei Önkormányzat tájékoztatta az MTI-t. 

  Fotó: anna schwelung /Indafoto

  A közlemény szerint a 400 millió forintos, európai uniós és állami támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően a biciklis turisták Harkánytól Drávatamásiig mintegy 114 kilométer hosszú, korszerű kerékpárutat használva fedezhetik fel a térség értékeit.

  A bicikliút mellett 12 kerékpáros pihenőt és 5 elektromoskerékpár-kölcsönzőt is létesítettek.

  A beruházás az Ős-Dráva program része, amelynek célja, az ország egyik legszegényebb térsége, az Ormánság fejlesztése. Ez a felszíni vízrendszer átalakításával, a táj adottságainak megfelelő gazdaságfejlesztéssel, a pénzügyi források szervezésével, valamint a turizmus fejlesztésével valósul meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!