Túrázzon a szerelmes gímszarvas bikáktól zengő Gemenci erdőben!

A gímszarvasbőgés hangorkánját tapasztalhatják meg azok, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. hagyományos szarvasbőgés-hallgató kirándulásain. Túrák a gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőbe lovasfogattal vagy kisvasúttal.

Bőgő gemenci gímszarvas bikaFotó: Krizák István

A szürkületben induló és késő este befejeződő túrák a Gemenci erdő vadregényes helyszínén, a gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak ebben az időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

Az erdőgazdaság augusztus 28-án, 29-én, szeptember 4-én, 5-én, és 11-én külön programmal és túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről, valamint Gemenc északi kapujából, a Keselyűsi Fogadóépülettől a Gemenci Erdei Vasút megszépült állomásáról 17.00-kor indulnak a túrák.

A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs A gemenci szarvasok című természetfilmjét nézik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének leghangosabb erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. A túrázók este kilenc körül érkeznek vissza a kiinduló állomásra.

 

Fotó: Gemenczrt.hu

 A gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja az éjszakai kiránduláson való részvételt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek