Bejárta egész New Yorkot, négy évébe telt

Bejárta egész New Yorkot, négy évébe telt

Lépésről lépésre hódította meg a 69 éves William Helmreich New Yorkot: a férfi négy év alatt 9650 kilométert gyalogolt, mire az egész metropoliszt bejárta – írja az MTI. „Ha gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, sohasem csináltam volna meg" – valllotta be a szociológia professzor, aki útja során 120 ezer háztömbnyit gyalogolt.

 

New York, a világ legnagyobb szabadtéri múzeumaFotó: Rodrigo Paredes / flickr

Helmreich maga is elismerte, hogy a vállalkozás „kicsit őrült" volt, de hozzáfűzte, hogy ha az ember valami érdekeset akar tenni, akkor néha őrültnek kell lennie. A motivációja mindössze annyi volt, hogy nagyon szereti New Yorkot. „Lenyűgözőnek tartom a várost. Ez a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma" – fogalmazott.

Helmreich felidézte, hogy a zarándoklata során volt része hőségben, esőben és még hóban is. Tapasztalatait a The New York Nobody Knows (Az ismeretlen New York) című könyvben írta meg. „Minden nap tanultam valami újat. Minden nap láttam valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik" – mesélte. A legőrültebb élményként azt emelte ki, amikor szembetalálkozott egy férfival, aki két óriáskígyóval a nyakában négy pitbullt sétáltatott Brooklynban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek