sÁllatvédelemből betiltották a mobilozást egy nemzeti parkban

Állatvédelemből betiltották a mobilozást egy nemzeti parkban

Betiltották a mobiltelefon használatát Srí Lanka legnagyobb nemzeti parkjában, a Yalában – írja az MTI. Az intézkedés bevezetésére azért volt szükség, mert az elmúlt hónapokban a vadőrök több elütött állat tetemét is megtalálták a parkban.

Leopárd a Yala Nemzeti Parkban Fotó: Rohit Varma / flickrForrás: Travelo

 Mint kiderült, az autós turisták vezetés közben telefonon üzengettek egymásnak arról, hogy épp hol milyen érdekes állatot láttak és ezzel rengeteg figyelmetlen autóst csődítettek az állatok közelébe. A távközlési hatóság ezért mostantól elővigyázatosságból elérhetetlenné teszi csúcsidőben a mobilszolgáltatást a park területén, hogy ne fordulhasson elő többé hasonló baleset.

A szigetország délkeleti részén fekvő, 985 négyzetkilométeres Yala Nemzeti Park ad otthont a világ legnépesebb leopárdpopulációjának, valamint sok elefántnak és medvének is. A parkot évente több mint százezer külföldi turista keresi fel, ami jelentős jövedelemforrást jelent Srí Lankának. Az ország 1989-ben az első dél-ázsiai országként vezette be a mobiltelefon-szolgáltatást, a 21 milliós országban napjainkban pedig mintegy 22 millió mobiltelefon-előfizetést tartanak számon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek