A semmibe nyúló kilátó, amelyhez 62 méteres függőhíd vezet

Az osztrák Hochkaron új túraútvonal kínál különleges körpanorámát, de a legfőbb látványosságot a sziklából kinyúló Skytour kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.

Hochkaron az új kilátóplatform acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából, amelyre ha valaki kilép nemcsak a 120 méteres mélységbe láthat le, de a tájban is több kilométeres távolságban gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni, vagyis a Keleti-Alpok egész térsége belátható. 

Galéria: Skytour HochkarFotó: Rene Jagersberger / Skytour Hochkar

 

Igazi körpanoráma 

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, ahonnan tovább kell haladnunk a menedékház és az adótorony mellett, hogy elérjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat. Erről északnyugati irányba lélegzetelállító kilátás nyílik a Duna völgyéig, és még annál is tovább, mélyen a Waldviertelbe és a Weinviertelbe. A 360oSkytour Hochkar kilátóplatform a mintegy egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a része a Göstlinger Hausbergen.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe. 

Galéria: Skytour HochkarFotó: Rene Jagersberger / Skytour Hochkar

 

Hochkar hegye télen-nyáron 

A 360o Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, de nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik. Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Tulajdonképpen minden megvan itt, ami a Keleti-Alpok térségére jellemző - írja az alsó-ausztriai régiós közlemény.

360o Skytour Hochkar
A kilátóhoz a felvonó Hochkaron szeptember 27-ig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között közlekedik, de rossz idő esetén nem üzemel. További információt ide kattintva talál.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek