Bringás rekord Zalakaroson

Bringás rekord Zalakaroson

 Résztvevői rekordot döntött június 21-én a MAPEI Tour de Zalakaros. Összesen 1329 résztvevő vágott neki a 127, 60 és 33 kilométeres távoknak – adta hírül a MAPEI Kft. A bringás hétvégén látványos triál bemutató, gyerekverseny és tésztaparti is volt.

Tour de Zalakaros 2015Fotó: Facebook / Tour de Zalakaros

 A bringázás legkisebb híveit a szombati heves esőzések sem tántorították el a versenyzéstől: a gyerekek még nedves aszfalton indultak el a kijelölt körpályán. Az U5, U7, U9 és U11 korosztályos fiúk és lányok szombaton 16 órától állhattak rajthoz, a legügyesebbek pedig érmet is szereztek.

Vasárnap már igazi bringás idő várta a résztvevőket. Először a Bianchi Zalakaros Maraton 358 fős mezőnye indult lassú rajttal Galambok felé. A tavaly debütáló, 750 méter hosszú, átlagosan 15-20% közötti meredekségű gelsei emelkedőn a mezőny egy jelentős részének tolnia kellett a kerékpárt, de az indulókat ez sem rettentette el a versenytől.A 127 km-s távot Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője is teljesítette, aki minden egyes letekert kilométert a Bátor Tábor alapítványának, az Élménykülönítménynek ajánlott fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek