80 éves az ország legnépszerűbb kalandora, Juhász Árpád

80 éves az ország legnépszerűbb kalandora, Juhász Árpád

Díjnyertes geológus, ikonikus ismeretterjesztő, klímanagykövet. Több mint 100 országot átívelő kalandozásainak történetét megszámlálhatatlan publikáció, könyv és dokumentumfilm őrzi. A hazai természettudományos ismeretterjesztő filmek és műsorok kultikus alakja 80. születésnapját ünnepli - olvasható a TV2 csoport sajtóközleményében.

Dr. Juhász Árpád már a 60-as évek kezdete óta népszerűsíti a geológia tudományát különböző rádió és televízió műsorokban, valamint a nyomtatott sajtóban. 15 éven keresztül volt Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Természettudományi Stúdiójának igazgatója, majd a Magyar Televízió Természettudományos Szerkesztőségének munkatársa. A köztévé Másfél millió lépés című kultikussá vált filmsorozatának geológus szakértője, amelynek hatására fiatalabb generációk sora járta be a Kék túra útvonalát.

1997-ben a TV2 csatornához csatlakozott, ahol hatvankét évesen a kulturális és ifjúsági műsorok szerkesztője, majd főszerkesztője lett, a filmek és hírműsorok kivételével minden hozzá tartozott. Jelenleg a TV2 Csoport műsorainak teletextes feliratozásával foglalkozik a siketek és nagyothallók számára, közben pedig továbbra is készíti dokumentumfilmjeit, melyek közül számos fut párhuzamosan a képernyőn. 2000-től a Magyarhoni Földtani Társulat tiszteletbeli tagja, munkásságát 1989-ben SZOT, 2007-ben Pro Natura, idén májusban pedig Rockenbauer díjjal ismerték el.

Isten éltesse Juhász Árpádot 80. születésnapján!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek