Szombaton rajtol az ország egyik legnépszerűbb gyalogtúrája

  Szombaton rajtol az ország egyik legnépszerűbb gyalogtúrája

  Szombaton hat órától lehet elrajtolni a Tatabányáról induló és ugyanide érkező Gerecse 50 teljesítménytúrán. Az ország egyik legnépszerűbb gyalogtúráján az utóbbi években átlagosan 6-7000 ember vesz részt és minden harmadik természetjáró a teljes távot választja. A szintidő 12 óra, a pontos táv 49027 méter, 1513,6 méteres szintemelkedéssel, a túra teljesítését pedig jelvénnyel és oklevéllel ismerik el - írja az MTI.

  Minden évben nagy érdeklődésre tart számot a teljesítménytúraFotó: mamut / Indafotó

  A leghosszabb távokat választóknak fél kilencig kell elindulniuk a vasútállomás közelében lévő Jubileum parkból. A rövidített 10, 20 és 30 kilométeres távokra az ötvenesek rajtja után lehet indulni. Tíz év alatti gyerekeknek mindenképpen a rövidebb távok valamelyike ajánlott, mert az ő csontozatuk még nem alkalmas a nagyobb terhelésre. Az útvonalon 11 ellenőrzőpontot állítottak fel és a legnehezebb szakaszok után egészségügyi állomásokat is kialakítottak. Az első túrára 1982-ben került sor, amelyen 415-en vágtak neki az útvonalnak, a Gerecse 50-et fennállása óta ötvenezernél több ember teljesítette.

  A Kéktúra mozgalomban résztvevőknek is érdekes lehet a Gerecse 50, a rajtnál ugyanis kaphatóak igazolófüzetek és az útvonal több pecsételő helyet is érint. A teljesítménytúrára ide kattintva lehet benevezni.

  Fontos!
  Kutyával és kerékpárral sajnos nem lehet részt venni a túrán.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!