Bringás turizmus 2015: tavaszra Balaton-kerülés, őszre Tisza-tavi kerékpárcentrum

Bringás turizmus 2015: tavaszra Balaton-kerülés, őszre Tisza-tavi kerékpárcentrum

Május 2-án a Nyitott Balaton akció tókerülő túráival kezdődik az idei kerékpáros szezon, október 15-én pedig átadják a régió legnagyobb kerékpáros centrumát a Tisza-tónál.

 

Tour de Balaton

 

A McDonald's BringaMánia Tour de Balaton programja az idei évben csatlakozott a Nyitott Balaton akcióhoz, melynek célja bemutatni, hogy a Balaton a főszezonon kívül is számtalan aktív programot kínál. A csodálatos tájakon való kerékpározás egyike a Balaton nyújtotta legkiválóbb lehetőségeknek, így a két program célkitűzései is találkoznak. A tókerülő kerekezés ebben az évben a balatonföldvári kikötőből indul és öt távra lehet nevezni.

 

Fotó: Tiszafüredi Kerékpárcentrum

A Tour de Balaton indulói felkészültségüktől és vállalkozó kedvüktől függően megkerülhetik az egész tavat, esetleg csak a nyugati felét, vagy akár a keleti medencét. A program szervezői minden korosztályra gondoltak, így lehetőség lesz családi túra, vagy a legkisebbek esetében mini táv teljesítésére is.

A távokon több helyen, frissítőpontokon töltődhetnek fel a résztvevők, a biztonságról pedig túravezetők, útvonal-biztosító motorosok és polgárőrök gondoskodnak majd. A McDonald's BringaMánia Tour de Balaton szervezőcsapata az egész hosszúhétvégén őrzött kerékpártárolót és bringakölcsönzési lehetőséget biztosít.

A Tour de Balaton öt távja idén:
Balaton_206 (206 km) – teljes kör, az igazi teljesítménytúra,
Balaton_146 (146 km)– a nyugati medencét kerülő komoly kihívás,
Balaton_86 (86 km) – keleti „félkör" a lelkes bicikliseknek,
Balaton_32 (32 km) – ahol együtt tekerhet a család,
Balaton_6 (6km) – a legkisebbeknek nyújt önfeledt szórakozást.
További információ és nevezés:
www.bringamania.hu, www.facebook.com/TourdeBalaton.hu

 

Kerékpáros centrummal bővül az EuroVelo11

Magyarország legnagyobb kerékpárcentruma épül meg hamarosan a Tisza-tavi régióban.

A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület és Magyar Turizmus Zrt. a Bringaexpo Kiállításon, Budapesten mutatta be az elsősorban a kerékpáros turizmust célzó beruházást.

 

Fotó: Tiszafüredi Kerékpárcentrum

A fejlesztés keretén belül megépül Magyarország legnagyobb kerékpárcentruma, összekapcsolják az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút Tiszafüred feletti és alatti darabját, valamint elkészül a Tiszafüred-Poroszló közötti szakasz Tiszafüred és Tisza közötti szakasza.

A projekt része a nemzetközi vonzerőt jelentő Tisza-tó–Hortobágy síkvidéki élménykerékpárútnak, mely később akár Debrecen–Eger viszonylatra is továbbfejleszthető lesz. Pihenőpont és egy különleges, emelhető szerkezetű híd is helyet kap majd.

A beruházás nemcsak a Tisza-tó térség infrastruktúrájában jelent mérföldkövet, hanem a számtalan innovatív kerékpáros szolgáltatásnak (mobilszervíz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, transzferszolgáltatás elfáradt gyerekek és szülők számára, stb.) köszönhetően további lendületet adhat a magyar kerékpáros turizmusnak is. A 100%-ban uniós forrásból megvalósuló beruházás munkálatai várhatóan 2015. október 31-én fejeződnek be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek