Denevéres barlangtúra a hétvégére

  Denevéres barlangtúra a hétvégére

  Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ahol a látogatók tartalmas programok és vezetett túrák keretében ismerhetik meg őket.

   

  A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források barlangja lesz - adta hírül a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

  Programok
  Március 7., szombat: A barlang és ami fölötte van
  A program során lehetőség nyílik megtekinteni az Abaligeti-barlangot. A barlanglátogatást követően a Denevérmúzeumban tárlatvezető kalauzolásával ismerkedhetünk meg a denevérek titokzatos világával. A programot vezetett túra zárja a Denevér-tanösvényen, melynek során megismerhetjük a barlang feletti terület természeti és kultúrtörténeti értékeit.
  Helyszín: Abaligeti-barlang
  Időpont: 10.00 óra
  Program hossza: 3-4 óra
  Részvételi díj: 1500 forint/fő
  Hasznos: Az időjárásnak megfelelő öltözet és túrabakancs viselete ajánlott.
  Fontos! Előzetes bejelentkezés szükséges!
  Jelentkezési határidő: március 6. 12:00, a túrák létszámkorlátja miatt.
  Telefonszám: 30/377-3388, 30/326-9459, 72/498-766

  Március 14., szombat: Délelőtt a Tettyén
  A program során a résztvevők szakvezetés keretében ismerhetik meg a különleges hangulatáról ismert Tettyei Mésztufa-barlangot, amely részben a természet, részben az ember munkája nyomán nyerte el mai formáját. A barlang megtekintését követően a megújult Pintér-kert Arborétumot látogathatják meg az érdeklődők. A programot helytörténeti séta zárja Tettyén.
  Helyszín: Tettyei Mésztufa-barlang
  Időpont: 10.00 óra
  Program hossza: 2-3 óra
  Részvételi díj: felnőtteknek 800 forint/fő, 2-14 éves korig 550 forint/fő, nyugdíjasoknak és diákoknak 600 forint/fő
  Fontos! Előzetes bejelentkezés szükséges!
  Jelentkezési határidő: március 13. 12:00, a túrák létszámkorlátja miatt.
  Telefonszám: 30/377-3388

  Március 22., vasárnap: Manótúra az Abaligeti-barlangban
  A barlangok varázsát kínálja gyermekeknek a mesés elemekkel átszőtt manótúra, melynek során a résztvevők egy denevérfi segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveit, a barlangi élőlényeket és a barlangban való tartózkodás összes szabályát. A földalatti rejtett világ megismerésében a gyerekek segítségére lesz egy helyes kismanó is. A manótúrát követően a Denevérmúzeumban a repülő emlősök különleges világába lehet betekinteni, a gyerekeket pedig a denevérek életéről szóló természetismereti foglalkozás várja.
  Helyszín: Abaligeti-barlang
  Időpont: 10.00 és 12.00 óra
  Program hossza: 2 óra
  Részvételi díj: felnőtteknek 1250 forint/fő; gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 forint/fő
  Fontos! Előzetes bejelentkezés szükséges!
  Jelentkezési határidő: március 20. 12:00, a túrák létszámkorlátja miatt.
  Telefonszám: 72/498-766

  Március 28., szombat: Kalandtúra a Mészégető-források barlangjában
  A Mészégető-források barlangja változatos szélességű, aktív patakos barlang, egyediségét az oldásos formák, vízesések adják, jellegzetessége a kőzet felszínét borító mangán-kiválás okozta fekete bevonat. A kiépítetlen „vad" barlang szakképzett túravezető kíséretében, előzetes bejelentkezést követően látogatható. A túra hossza 400 m, a szükséges felszerelést a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a látogatók részére.
  Időpont: 14.00 óra
  Részvételi díj: 5300 forint/fő
  Hasznos: A barlangtúrán csak 14 éven felüliek vehetnek részt, 14-18 év közöttiek esetében írásos szülői engedély szükséges. A résztvevők minimális létszáma 3, maximális létszáma 8 fő. A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, az overál, a kobak és a fejlámpa használati díját. A túrán gumicsizma viselése ajánlott.
  Fontos! A túrára előzetes bejelentkezés szükséges!
  A túra csak minimum 3 fő jelentkezése esetén indul!
  Telefonszám: 30/525-4351

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!