A legtöbb síelő hüttézés közben töri össze magát

A legtöbb síelő hüttézés közben töri össze magát

Brit síelők körében végzett felmérés szerint a téli vakációra indulók ötvenkét százaléka nem síelés közben töri össze magát – a pálya aljában található hüttékben iszogatni, majd hazaindulni a jeges utcán sokkal veszélyesebb időtöltésnek tűnik.

Az ezer fő megkérdezésével zajló felmérés eredményei szerint a síelő britek kábé tizenöt százaléka töri össze magát egy külföldi síút során, felük pedig azt is bevallja, hogy nem síelés közben érte baleset – írja a Daily Telegraph.

 

Leggyakrabban vagy az utcán csúsznak el, de az éttermekben vagy bárokban sem ritka a kéz- és lábtörés. Sokan sérülnek meg más havas sportok kipróbálásakor (itt valószínűleg szánkózásra, snowtubingra kell gondolni), és meglepően gyakori az is, hogy valakit már a sífelvonózáskor baleset ér, és el sem jut a pályáig.

A ténylegesen síelés közben szerzett sérülésekkel kapcsolatban a válaszadók huszonhét százaléka bevallotta, hogy azért történt meg a baj, mert túl gyorsan ment, harminchét százaléka valaki mást okol balesete miatt, tizenhét százalékuknak a pályával gyűlt meg a baja (például mert az túl jeges volt), huszonnégy százalék pedig tapasztalatlansága miatt sérült meg.

Az Irwin Mitchell nevű jogi cég felméréséből az is kiderül, hogy a sérülést szenvedők negyede kórházba is került a balesete miatt, ötödüknek pedig olyan komoly baja esett, hogy emiatt meg kellett szakítaniuk az üdülést, és haza kellett repülniük. A sérültek húsz százalékának hazatérés után is voltak még fájdalmai, nyolc százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem fog tudni már síelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek