Jelölt turistaúttá vált a visegrádi Spartacus-ösvény

Jelölt turistaúttá vált a Visegrádi-hegységben található Spartacus-ösvény. A mintegy öt kilométer hosszú turistaút Pilisszentlászló és Visegrád között fekszik.

Fotó: Szabalaca67 / Indafotó

Az ösvény átadásával a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. a turisták régi, több évtizedes álmát váltotta valóra - mondta az MTI-nek a társaság szóvivője. Lomniczi Gergely kiemelte: az utat eredetileg még az 1930-as években létesítették, az úgynevezett cserkelő ösvény főként vadászati célokat szolgált.

Az új turistautat bemutatva a szóvivő az egyedülálló panorámát emelte ki, az ösvényről páratlan kilátás nyílik a Pilisre. Hozzátette, bár nincsenek komolyabb szintbeli eltérések, az utat kifejezetten gyakorlott és jól felszerelt turistáknak ajánlják, mert az ösvény rendkívül keskeny.

Fotó: Szabalaca67 / Indafotó

A túrázók mind Visegrád, mind Pilisszentlászló felől jól megközelíthetik a kiindulópontokat, a kirándulások megtervezésekor azonban érdemes figyelembe venni az időjárási szempontokat, illetve a parkerdő tájékoztatását a vadászati időszakokról - hangsúlyozta az erdőgazdálkodási társaság szakembere.

Lomniczi Gergely megjegyezte, az immár zöld kereszt turistajelzést viselő ösvény felújítását a parkerdő végezte, amely információs táblákat is kihelyezett, a jelzések felfestésében pedig turistaegyesületek is részt vettek.

Spartacus-ösvény most már a zöld turistajelzésselFotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy az átadáshoz kapcsolódva a parkerdő szakmai kerekasztal beszélgetésre hívta a területén működő természetbarát, sport- és turistaegyesületeket, valamint turistatérképek szerkesztőit, egyebek mellett azzal a céllal, hogy további ösvényeket alakítsanak ki közösen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek