Zseniális hordozható kapszula-szoba túrázáshoz

Ebben az utánfutó kapszula-apartmanban minden megvan, ami egy túrához szükséges. Ráadásul olyan kilátást kapunk a szobánk elé, amiért sokan nagyon mélyen nyúlnak a zsebükbe. A tojás alakú mini lakókocsit ugyanis bárhol felállíthatjuk, ahol utolér minket a kalandvágy. És mire az első reggeli napsugár eléri az ablakunkat, a napelemeknek köszönhetően már a kávénkat is lefőztük.

Azt már tudjuk, hogy az idei Sziget Fesztiválon kapszulahotelben is tölthetjük az éjszakát, de ma már léteznek olyan teljes infrastruktúrával felszerelt valódi kapszula-szobák is, amelyeket bárhova magunkkal hurcolhatunk.

Galéria: Eco CapsuleFotó: Eco Capsule

A tojás alakú öko-kapszulák nagyszerűsége abban áll, hogy akár egy vadkempingezős helyre is magunkkal vihetjük, a visszahúzható szélturbinának és a napelemeknek köszönhetően pedig még az energiát is maga termeli meg. A nyolc négyzetméteres nagyságú lakókocsi természetesen maga gyűjti a wc-öblítéshez szükséges esővizet, falát pedig egy olyan vastag hőszigetelő réteg borítja, amelynek köszönhetően még egy havas táj kellős közepére is leparkolhatjuk. A tervezők célja ugyanis pont az volt, hogy egy energetikailag önellátó, vontatható, és kis méretű bungalót hozzanak létre, amelynek a belsejében egy kétszemélyes ágy, egy kisebb konyhafülke, és egy külön elválasztott wc, mosdó is elfér.

Az első tervrajzok felskiccelésekor a tervezők eredetileg azokra az emberekre gondoltak, akik munkájuk miatt sokat vannak úton, vagy akár infrastruktúrált városoktól távol eső területen, miközben megvan az igényük minden luxusra, ami egy átmeneti otthontól, egy hotelszobától elvárható - írja cikkében a Daily Mail

Van még fotó, kattintson galériáért a képre!
Galéria: Eco Capsule
Fotó: Eco Capsule

A pozsonyi székhelyű Nice Architects tervező cég csapata azonban gyorsan rájött, hogy nem is feltétlen a természettudósok és -fotósok lesznek a valódi célcsoportjaik. Sokkal inkább a zsúfolt városok önkormányzatai felé fognak nyitni, ahol az épületek tetőrészén ezek a lakó-alkalmatosságok nemcsak, hogy plusz lakóhelyeket biztosítanak majd, de még jól is mutatnak. A mérnökök szerint pedig a hőszigetelt kapszulákat a mentőcsapatok akár katasztrófa-sújtotta területeken is hasznosíthatnák. Az 1500 kg-os összsúlyú öko-kapszulának kerekei ugyan nincsenek, de egy utánfutó alkalmatossággal könnyedén vontatható.

Az öko-kapszulákra a cég jövő évi szállítással már most is felveszi a rendeléseket, de a gyártó weboldala szerint, pontos árat majd csak az idei év utolsó negyedében tudnak mondani.

Várja a napfényes Szeged!
Szeged az ország egyik leghangulatosabb, legváltozatosabb városa. Mi teszi vonzóvá? A belváros szecessziós és eklektikus épületei, mediterrán teraszai, nyüzsgő forgataga. Továbbá a szabadtéri rendezvények, fesztiválok széles választéka, a szegedi halászlé, a Tisza nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek, nemzetközi sportesemények és a napfény, a napsütéses órák száma itt eléri a 2200 óra/évet. Kipróbálná? Töltse ki a kérdőívet, szegedi hétvégét nyerhet! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek