Jön az I Bike, minden idők legnagyobb budapesti bringás felvonulása

Jön az I Bike, minden idők legnagyobb budapesti bringás felvonulása

Április 25-én, szombat délután a Bakáts térről indul, majd a Hősök tere, az Erzsébet híd és a Lánchíd érintésével a Margitszigeten ér véget az I Bike Budapest biciklis felvonulás. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett esemény célja, hogy Budapest végleg biciklis várossá váljon – olvasható a klub honlapján. Az utóbbi húsz évben tizenegyszeresére nőtt a kerékpárral közlekedők száma Budapesten, arányuk pedig a belváros egyes részein a 10%-ot is meghaladja. A Kerékpárosklub azonban úgy látja, hogy még mindig sok teendő van hátra, hogy élhető fővárosunk legyen.

Az utolsó előtti Critical MassFotó: aronman / Indafotó

 Halász Áron, az I Bike Budapest főszervezője lapunknak elmondta, hogy azért tartja igazán különlegesnek ezt a rendezvényt, mert olyan útvonalakon járhatjuk be ilyenkor a várost, ahol egyébként nincs lehetőségünk végigtekerni. "A lezárt Erzsébet híd közepén bringázni két oldalt a Dunával, fantasztikus élmény. Többek között ez fogott meg már a Critical Mass indulásakor is" – mesélte Áron. "Évről évre tapasztalható egyébként egy generáció-váltás, de nagyon jó látni, hogy mindig van egy új korosztály, aki csatlakozni szeretne az önkénteseinkhez. Idén már több mint 600 önkéntessel dolgozunk, de megszámlálhatatlanul sokan vannak azok is, akik különböző egyéb módokon segítik a munkánkat (például netes megosztásokkal)" – tette hozzá.

Az I Bike Budapest logója és a már jól ismert bringaemelésFotó: Facebook / I bike Budapest

 Április közepéig nagyjából 10 000 ember jelezte részvételét az I Bike Budapest Facebook-oldalán, ami rekordnak számít az eddigi biciklis felvonulások történetében. A 2013-as utolsó Critical Massre csupán 8600-an mondták, hogy ott lesznek, végül így is több tízezren vettek akkor részt. Az eddig nem látott mértékű érdeklődés miatt a szervezők útvonal változtatást kezdeményeztek a rendőrségnél és rekordnagyságú rendezői csapattal biztosítják a tömegközlekedés, a gyalogos forgalom és a forgalmasabb kereszteződésekben az autók keresztülhaladását. A gyülekező szombaton délután fél négykor lesz a Bakáts téren, a felvonulás pedig bringaemeléssel zárul nagyjából fél hétkor a margitszigeti Nagyréten.

A rendezvény 100 százalékig családbarát, mindenkit szívesen látnak akár görkorival, rollerrel vagy gördeszkával is. A felvonulásról minden fontos infó megtalálható ide kattintva.

Az I Bike Budapest útvonala:
Bakáts tér – Közraktár utca – Pesti alsó rakpart – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Akadémia utca – Garibaldi utca – Báthori utca – Honvéd utca – Markó utca – Széchényi rakpart – Margit híd – Margitsziget Nagyrét
A felvonulás végig lezárt útvonalon, rendőrségi biztosítás mellett halad.
Térkép itt!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek