Motoros túrákat szervez Kubában Che Guevara fia

  Utazási irodát nyitott és motoros túrákat szervez apja emlékére Kubában Ernesto Guevara, a legendás forradalmár, Che Guevara legfiatalabb fia.

  A La Poderosa Tours nevű utazási iroda Harley Davidsonos túrákat kínál, az éjszakát ötcsillagos luxushotelekben tölthetik a turisták - írja az MTI. A 49 éves Ernesto Guevara így apja utazása előtt kíván tisztelegni, melynek a Che Guevara: A motoros naplója című, 2004-es film is emléket állít.

  A szenvedélyes motoros Che Guevara 1951 decembere és 1952 júliusa között, 23 évesen barátjával, Alberto Granadóval a La Poderosa becenevű Norton 500-as brit motorján bejárta Argentínát, Chilét, Kolumbiát, Perut és Venezuelát. A dél-amerikai utazás mély benyomást tett az akkor orvostanhallgató Guevarára. A film, melyben a későbbi forradalmárt Gael Garcia Bernal alakította, nagy sikert aratott, elnyerte például a legjobb nem angol nyelvű filmnek járó BAFTA-díjat.

  Az egyébként ügyvédként is dolgozó Guevara motoros túráinak alkalmával a turisták megismerkedhetnek a "csodaszép sziget sokszínű tájaival és ezáltal szoros kapcsolatba kerülhetnek a történelem egyik egyedülálló forradalmával" - olvasható a vállalkozás honlapján.

  A hat-kilenc napos utak ára 3000-5800 dollár (mintegy 745 ezer és 1,4 millió forint) között mozog. Az úton érintik a kubai forradalom számos fontos helyszínét és Che Guevara mauzóleumát is.

  A túravezetők egyike Camilo Sánchez, az 1967-ben a harcok során megölt Antonio Sánchez Díaz fia. A Marcos néven ismert gerilla Che Guevara közeli harcostársa volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!