Öt remek téli móka a sípályákon kívül

  Ausztria téli paradicsomában nem csupán síelni lehet, hanem hótalpakon túrázni, szánhúzó kutyákkal vagy lámákkal kirándulni vagy akár éjszaka egy szurdokban túrázni.

   

  Éjszakai hótalpas túrázás a Planneralmon lévő Donnersbachban

  A résztvevők túravezetők kíséretében tehetnek egy izgalmas kirándulást este a mély hóval borított Planner-katlanon át. Minden időjárási körülmény közepette igazán különleges természeti élmény.
  www.planneralm.at

  Fotó: Boston Globe / Europress / Getty


  Kivilágított téli túraútvonal - Pruggern

  Az időjárástól és a hóviszonyoktól függően a Sattental-patak mentén Pruggernben természetes jégszobrok keletkeznek, amelyeket a helyiek különböző fényekkel világítanak meg – tökéletes feltételeket teremtve ezáltal egy romantikus téli túrázáshoz.

  Kirándulás szánhúzó kutyákkal a Grimming hegyi régióban

  Vezetett túrázás, az időjárástól függően túracipőben vagy hótalpakkal, valamint egy derékövvel és kutyafuttató pórázzal felszerelve, amelynek a végén szánhúzó kutyák sétálnak a résztvevők előtt. Arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők részt vegyenek a szánhúzó kutyák edzésén, a felkészüléssel és az állatok edzés utáni ellátásával együtt.

  Fotó: tomgrafix1 / flickr


  Túrázás lámákkal és alpakákkal – Haus-Aich-Gössenberg

  Félnapos, egész napos vagy többnapos túrák kínálnak lehetőséget arra, hogy megismerjük a különleges állatokat és a természet téli arcát. Mivel a lámák és alpakák igazán lassan, kényelmesen mozognak, a túrák gyermekek és idősebbek számára is ideális kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

  Talbach-szurdok éjszaka

  A Talbach-szurdok egész évben várja a kirándulni vágyókat. A szurdok egy babakocsival is bejárható túraösvény Schladming és Untertal falucska között. Az elmúlt években kiépítettek egy orientációt segítő, valamint különböző fényeffekteket felvonultató díszkivilágítást, amelynek köszönhetően a szurdok esténként éjfélig látogatható. Egy új – belülről megvilágított – a portál a szurdok schladmingi bejáratánál részletes információkkal szolgál a szurdokról

  A programokról bővebb infó elérhetőségekkel itt

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!