Ilyen leküzdeni Magyarország extra nehézségű via ferratáját

A Kő-hegy természetes adottságait kihasználva három amatőr hegymászóútvonal kiépítését kezdték meg Tatabányán - írja az MTI. Az Index már tesztelte is az új via ferratát. Videó.

Az autópályáról is jól látható fehér sziklákon, a Turul szobor alatt a közepestől az extrém nehézségűig építenek via ferrata pályákat. A túrázók a három útvonalat végigmászva közel 600 métert járhatnak be, amelyen négy kötélhíd is van a sziklák között.

Az építők a drótkötelek rögzítése után tesztmászások során alakítják ki az utak nehézségi fokát. A nagyközönség számára a pálya csak a hivatalos megnyitót után válik elérhetővé, addig az útvonalakat használni tilos és életveszélyes. Az Index újságírói már kipróbálták a pályát, benyomásaikról az alábbi videót készítették.

 A létesítménnyel Tatabánya az elsők között jelenik meg az amatőr hegymászósportok helyszínei között, és újabb attrakciót kínál a városba látogatók számára.

Az ország első ilyen pálya egyébként Cseszneken nyílt meg, és szintén tatabányai alpinisták munkája. Az ottani helyszínt hétvégenként átlagosan 500 látogató keresi fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek