26 év világkörüli út után tért haza egy férfi

Egy héttel ezelőtt érkezett haza Németországba 26 év világkörüli út után egy 77 éves férfi.

Gunther Holtorf a 26 évig tartó világkörüli útja alatt 215 országban járt és közel 900 ezer kilométert tett meg Otto névre hallgató terepjárójával. 1989-ben kezdett el utazni feleségével, aki időközben meghalt. Az eredeti terv az volt, hogy Afrikát járják be, végül tervüket az egész földre kiterjesztették.

 Általában azok a helyek tetszettek neki, ahol nem voltak emberek: a sivatag, a magashegységek és az őserdő. A Mount Everestre 5200 méter magasságig jutott fel terepjárójával. Több olyan helyszínen járt, ahol ő volt az első külföldi, aki engedélyt kapott arra, hogy a területre autóval utazzon be.

Az itt látható rövid, ám nagyon tartalmas videó 2012-ben készült. „Az utazók költségeit leginkább az éttermek és a hotelek dobják meg" – mondja Holtorf. Ezt ők azzal hidalták át, hogy maguk főztek és a terepjáróban aludtak. A kontinensek között pedig nagy teherszállító hajókkal keltek át. Rengeteg képet készített két régi Laicával, és felesége halála után is folytatta az utazást, amire az asszony külön kérte. „Egészen távoli országokban is voltunk és túléltük" – összegzi tapasztalatait a világutazó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek