Menjen Gemencre szarvasbőgést hallgatni!

Most van a szezon, szervezett program keretében bárki meghallgathatja a szaporodni vágyó gímszarvasok különleges bőgését Gemencen. Figyelem, csak egyszer, és pont a napokban bőgnek minden évben!

A Gemenci erdőben évről-évre hallható őszi gímszarvasbőgés hangorkánját hallgathatják meg mindazok, akik részt vesznek a gemenci erdőgazdaság hagyományos szarvasbőgés-hallgató túráin. A szürkületben induló és késő este befejeződő túrák a Gemenci erdőben, a gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak ebben az időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget - írja a szervező Gemenc Zrt. 

Bőgő gemenci gímszarvas bikaFotó: Gemenc Zrt. / Gemenc Zrt.

 A túrák szeptember 5-én (péntek), 6-án (szombat) valamint 12-én (péntek) és 13-án (szombat) lesznek. Az erdőgazdaság részletes programmal és szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket érdekel a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése.

A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni az érdeklődőket. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja az éjszakai kiránduláson való részvételt.

További részletek az indulásról és infó itt, érdeklődni pedig itt lehet: okocentrum@gemenczrt.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek