Sikeresen átstoppolt Kanadán egy robot

Átkelt az amerikai kontinensen HitchBot, a kanadai robot: négy hét alatt mintegy 6000 kilométert tett meg stoppolva, mire elérte a csendes-óceáni partokat, Victoria városát.

HitchBotot a keleti parton, Halifaxben, a kanadai Új-Skócia tartomány fővárosában indították útjára. A beszélő robot nehézségek nélkül szelte át az országot, mivel az autósok kíváncsiak voltak, ezért egy-két, de néha akár ezer kilométerre is felvették. (Itt tudod megnézni a térképen, honnan hova jutott, itt pedig egy vicces videó arról, ahogy stoppol.)

Colin Gagich és Dominik Kaukinen, a kanadai egyetem diákjai, akik másokkal együtt kifejlesztették a stoppoló robototFotó: David Cooper / Europress / Getty

 A stoppos robot utazásának ötlete a torontói Ryerson Egyetem kutatóitól származik - írja az MTI. "Azt szerettük volna megtudni, bizalmat kelthet-e egy robot az emberekben. Ha autóstopposként elveszik, talán a mindennapi életben is megbíznak benne" - magyarázta Frauke Zeller, HitchBot egyik fejlesztője.

HitchBot arca helyén vörös kijelző, sárga hordótestét fekete csillagok díszítik, keze-lába uszodai habszivacs. Hosszú útja közben részt vett egy esküvőn és egy indián ceremónián is. Kalandjait rajongók tízezrei követték és kommentálták, érkezését csütörtök este ünnepelték Victoria egy művészeti központjában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek