Nézegess hódokat közelről Gemencen!

  Augusztus közepén saját életterében nézegethet bárki hódot, aki hajlandó megfogni az evezőlapátot.

  „Hódító hód túra" nevű kenutúrát indítanak augusztus közepén Gemencen. A résztvevők szakvezető kalauzolásával kenuinkkal járják be a vadregényes Vén-Dunát, amely alig több mint száz évvel ezelőtt a Duna fő ága volt. „Megismerkedhetünk a területen élő hódok életmódjával, megcsodálhatjuk a folyóparti ártéri erdőt, és az itt élő vízimadarakat. Az egykori folyóág végén, egy nagyobbacska szigetet megkerülve indulunk vissza a túra kiindulási pontjára" – írják a szervezők.

  Ez nem egy magyar hód, de a magyar is nagyon hasonlóan festPer Harald Olsen Olsen / Wikipedia

   Felszerelést kapnak a résztvevők, de evezniük maguknak kell. Egyénileg kell gondoskodni sapkáról, naptejről, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezésről. A helyszín: Baja - Vén-Duna; a túra hossza 8 km, időtartama három óra.

  A túrához előzetes bejelentkezés szükséges, a részvételi díj: 1500 Ft/fő. Infó: 30/377-3388, 30/326-9459 vagy komlos@ddnp.kvvm.hu.

  Bónusz: ebben a popszámban nem a gemenci hódokról, hanem a gemenci szarvasokról van szó. Szeretettel küldjük olvasóinknak!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!