Bejárható a Baradla-barlang a Google Street View-n

Néhány hónapja virtuálisan bejáható az aggteleki Baradla-barlang egy szakasza, így bárki képernyője elől nézegetheti a pompás cseppköveket.

A hagyományos turistaösvény egy részén lehet végigmenni a kivilágított Baradla-barlangban, azaz az Aggteleki Cseppkőbarlangban október óta. A Street View-n a rövid, egykilométeres túraútvonal nagyjából fele járható be, leginkább a Hangversenyterem és a Csipketeremnél található kijárat közötti szakasz. Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársától megtudtuk, hogy azért éppen ez a rész látható, mert itt tudtak olyan világítást biztosítani, ami a Google munkatársainak megfelelő volt. A Google azóta végigment az Aggteleki Nemzeti Park Baradla tanösvényén is, az ott készült felvételek jelenleg feldolgozás alatt állnak.

Ide kattintva indulhat neki a barlangtúrának.

Fotó: Google Street View

 

Annyi még kiderült, hogy októberben az aggteleki volt az első magyar nemzeti park, ahol a Google munkatársai felvételeket készítettek (Ha azóta többről is tud, kommenteljen!).

A Baradlát az Aggteleki-karszt, valamint a Szlovák-karszt többi barlangjával együtt az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé nyilvánította.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek