Bejárható a Baradla-barlang a Google Street View-n

  Néhány hónapja virtuálisan bejáható az aggteleki Baradla-barlang egy szakasza, így bárki képernyője elől nézegetheti a pompás cseppköveket.

  A hagyományos turistaösvény egy részén lehet végigmenni a kivilágított Baradla-barlangban, azaz az Aggteleki Cseppkőbarlangban október óta. A Street View-n a rövid, egykilométeres túraútvonal nagyjából fele járható be, leginkább a Hangversenyterem és a Csipketeremnél található kijárat közötti szakasz. Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársától megtudtuk, hogy azért éppen ez a rész látható, mert itt tudtak olyan világítást biztosítani, ami a Google munkatársainak megfelelő volt. A Google azóta végigment az Aggteleki Nemzeti Park Baradla tanösvényén is, az ott készült felvételek jelenleg feldolgozás alatt állnak.

  Ide kattintva indulhat neki a barlangtúrának.

  Fotó: Google Street View

   

  Annyi még kiderült, hogy októberben az aggteleki volt az első magyar nemzeti park, ahol a Google munkatársai felvételeket készítettek (Ha azóta többről is tud, kommenteljen!).

  A Baradlát az Aggteleki-karszt, valamint a Szlovák-karszt többi barlangjával együtt az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé nyilvánította.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!