A legtutibb luxust a hegyen találja

Szuperpanorámás úszómedencés hotelben, gömbsátras luxuskempingben vagy klasszikus rönkházban nyaralna szívesen? A svájci hegyekben mindegyiket megtalálja. Összegyűjtöttünk öt egyedi luxusszállást a hegyek között, ahol a nyári forróság is enyhébb.

Villa Honegg, Ennetbürgen

A Luzerntől mintegy 40 percnyi autóútra fekvő Hotel Villa Honeggben havas hegycsúcsokkal nézhet farkasszemet. A Bürgenstock hegyen álló szálloda szobáiból fantasztikus kilátás nyílik a Luzerni-tóra és a környező hegyekre, ha azonban igazán dekadens akar lenni, ereszkedjen bele a fűtött, jacuzzis kültéri medencébe, és egy italt kortyolgatva élvezze a táj látványát. A szobákat a klasszikus stílbútorok modern interpretációval rendezték be, geometrikus minták és óarany és földszínek határozzák meg a dizájnt.

Háborítatlan nyugalom a Villa Honeggben
Galéria: Svájci szállodák
Fotó: Hotel Villa Honegg

A hotelnek saját, húszfős moziterme van, de külön játszószobát kínál a kicsiknek, a hotel vendégei pedig ingyen használhatják a szálloda hét elektromos biciklijét is (az emelkedőkön nagyon hasznos a rásegítés). Az ötcsillagos hotelnek persze remek a wellness-részlege is, finn szaunával, gőzfürdővel és jégkásagyártó géppel. Ha eddig unalmasnak találta az úszást, itt kellemes meglepetés érheti, a beltéri medencében ugyanis zenét sugároznak a víz alatt.

Hotel Firefly, Zermatt

A svájci Zermatt városa az alpesi kirándulások klasszikus kiindulópontja. Valójában az egész város olyan, mintha a hegy elé festették volna, a háttérben tornyosodó csúcsok között az Alpok hetedik legmagasabb pontja, a 4478 méteres Matterhorn elképesztő látványával. A csúcs nemcsak a legtöbbet fényképezett európai turistalátványosságnak számít, de egy legenda szerint a hegy alakja inspirálta a Toblerone csokoládé készítőit a háromszög keresztmetszetű finomság megformáláshoz.

Otthonos belső tér a Hotel Firefly-ban

Galéria: Svájci szállodák

Fotó: Hotel Firefly

Itt, a hegy lábánál fekszik az a Hotel Firefly, amely alig három perces sétára található a drótkötélpályás felvonótól, de a közelben van Európa legmagasabban futó fogaskerekű vasútja a Gornergratbahn, és a Gleccser-Expressz végállomása is, amely egyébként a világ leglassabb, ám legszebb vonalú expresszvonata. Bármelyik vasútvonallal egybekötött kirándulásról is tér vissza, a hotel nyitott kandallós lakosztályaiban, netán a szoba közepén felállított forró vízzel teli lábas kádban élvezet lesz felmelegedni. A Firefly klasszikus hegyi menedékházra hasonlít, ám három emelet magas. Lakosztályaiban saját konyhát is találunk, a hálók faltól falig tartó ablakai pedig arról is gondoskodnak, hogy a panoráma egyetlen részletéről se maradjon le az ágyban – legfeljebb csak akkor, ha nagyon akarja.

Tschuggen Grand Hotel, Arosa

Az Arosa városa felett a hegyekben 1800 méteren fekvő Tschuggen Grand Hotel első pillantásra egy klasszikus, talán kicsit unalmasnak tűnő hegyi luxushotel, szögletes, múlt századi vonalaival. A főépület mellett azonban építészetileg is rendkívül érdekes képződményeket vehetünk észre: ezek az este kivilágított, leginkább falevélre vagy vitorlára emlékeztető üvegezett tornyocskák a föld alá épített wellnessrészleg világítóablakai.

A Tschuggen Grand wellnessrészlege és saját kabinos siklója
Galéria: Svájci szállodák
Fotó: Tschuggen Grand Hotel

A Mario Botta luganói építész által megálmodott Tschuggen Bergoase, vagyis hegyi oázis nevű gigantikus wellnessbirodalomban minden kötelező elemet megtalálunk: van beltéri és kültéri medence, úszómedence, gyerekmedence, Kneipp taposó, napozóteraszok, szauna külön női részleggel, fitneszközpont, szolárium és meditációs szoba. Mindez négy föld alatti szinten, 5000 négyzetméteren. A 130 szobás hotel ezenfelül öt étteremmel várja vendégeit, akiket saját siklóval szállít a sípályákra illetve a nyári túrautvonalakhoz.

Ebéd szuperpanorámával
A Luzerni-tó felett, a Rigi hegyen áll a Käppeli család szállodája, a Rigi Kulm Hotel, mely 33 szobácskával várja a túrázókat. A szálloda közel 1800 méter magasan található teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a tóra és a hegyekre. Vitznauból fogaskerekű vasúttal juthatunk fel egészen a hegytetőre, így nem szükséges vertikálisan túráznunk: a csúcson is rengeteg, csodaszép panorámát kínáló sétautat találunk.
Csodás kilátás az ebéd mellé
Galéria: Svájci szállodák
Fotó: My Switzerland

LeCrans Hotel & Spa, Plans Mayens

Szintén luxuskörülmények, ám az elegáns belső terek helyett rusztikus, alpesi stílusú szobák és kültéri forróvizes medence csábítja a svájci Valais régióban található Le Crans Hotel&Spa vendégeit. A 2009 januárjában nyílt butikhotel hét szobát, hat lakosztályt és négy óriási apartmant rejt, a különleges dizájnról neves belsőépítészek gondoskodtak. A szálloda Le Mont Blanc nevű éttermét a Gault Millau étteremkalauz is ajánlja, borkínálatuk pedig a legkényesebb ízlésnek is megfelel.

Időtlen romantika
Galéria: Svájci szállodák
Fotó: LeCrans HOTEL & SPA

Whitepod, Les Giettes

A svájci Alpok lábánál található Whitepod nevű luxuskempingben 15 gömbsátor várja a hegyvidéki nyugalomra vágyó nyaralókat. Nyugodtan otthon hagyhatjuk a hálózsákot és a polifoamot: a geodézikus kupola formájú, hatalmas sátrak belsejében egy nagy franciaágy és egy zuhanyzós fürdőszoba található, tetején egy felnőtt vagy két gyerekággyal. A 40 négyzetméteres alapterületű gömbök nagy ablakaiból páratlan kilátás nyílik a völgyre, bent csend, magány és wifimentes övezet vár. Az internetfüggők számára ott a luxuskemping főépülete, ahol minden reggel svédasztalos finomságokkal várják a kempingezőket. Itt van wifi, valamint svéd szauna, japán fürdőház és ajurvédikus masszázs is. A gömbökben télen is kempingezhetünk: mindegyiket saját fatüzelésű kályha fűti.

Nem ázik beGaléria: Svájci szállodákFotó: White Pod
Hasznos információk
• A Svájci Idegenforgalmi Hivatal ingyenesen hívható száma: 00 800 100 200 30
• Svájcba készülőknek hasznos lehet a MySwitzerland.com-ot böngészni
• Ha repülővel szeretnénk utazni, Zürichbe Svájc nemzeti légitársaságával, a Swiss International Air Linesszal juthatunk el, ráadásul a sífelszerelést, snowboardot és sícipőt a téli szezonban ingyen szállítják.
• A svájci tömegközlekedésről a Swiss Travel System oldalán tájékozódhatunk.

Összeállításunk a Svájci Idegenforgalmi Hivatal támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek