Szombaton fénnyel festik a Gellért-hegyet

  Szombaton este rendhagyó fénybe borul a Gellért-hegy. A sziklákra Herman Ottó természettudós kutatási területeit vetítik videoanimációban, így a víz alatti világot éppúgy látni lehet majd a hegy oldalán, mint a rovarok vagy a madarak világát.

  A Gellért-hegy szikláira vetített videoanimációval emlékeznek Herman Ottó polihisztorra szombaton a múzeumok éjszakáján. A Herman Ottó természettudós, néprajzkutató, nyelvész, régész és politikus munkásságát bemutató videoanimációt 21.30-tól éjjel 2 óráig folyamatosan láthatja a közönség a Duna pesti partjáról, az Erzsébet híd és a Szabadság híd közötti szakaszon, a kísérőzenét pedig a 91.4 MHz-en lehet majd hallani - írja az MTI.

  A fényfestés a magyar nemzeti parkok hete sorozatnak is a része. A videoanimációt a Kiégő Izzók alkotócsoport készítette a Gellért-hegy sziklastruktúrájára komponálva. Az alkotás Herman Ottó életét és munkásságát mutatja be képekben, és azokba a világokba invitálja a nézőket, amelyekkel a polihisztor foglalkozott: a rovarokéba, a víz alá és az égbe, a madarakhoz.

  A Széchenyi Rendezvényhajó ezen az estén 22.30-tól és éjféltől indul a Parlament elől, az útra az www.hermanottoemlekev.hu oldalon regisztrálhatnak az érdeklődők. Emellett szombaton 18 órakor előregisztrációval kezdődik a Természettudományi Múzeumban a Herman Ottó Szakállnövesztő Viadal, amelyre az érdeklődők 3 kategóriában nevezhetnek.

  Idén Herman Ottó halálának 100. évfordulójáról emlékezik meg az ország azzal a céllal, hogy továbbítsák az utolsó magyar polihisztor ma is aktuális gondolatait.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!