Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakasza

Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakasza

 A Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakaszán 16 erdei pihenőhelyet létesítettek és tájékoztatótáblákat helyeztek el a 22 kilométer hosszú kerékpárút mentén 83 millió forintos beruházás keretében – tájékoztatta a Verga Veszprémi Erdőgazdasági Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

Gaja-patakFotó: koboldmanó / Indafotó

 Tengerdi Győző elmondta: hazánk leghosszabb és legrégebbi túraútvonalának, a Kéktúrának a kelet-bakonyi területén történt a beruházás, a Zirc környéki erdőségben. Megújult a térség egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Vadalmás-forrás környezete is, és megépült a Gaja-patakon átívelő fahíd – tette hozzá a vezérigazgató.

A vezérigazgató kiemelte: a beruházás teljes összegéből 8 millió forint jutott a már meglévő létesítmények felújítására, köztük öt forrás környezetének szépítésére és további öt helyszínen az erdei pihenőhelyek elhasználódott elemeinek festésére, cseréjére.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Nekünk van a leghosszabb túraútvonalunk Európában - 2015.08.17.
A végéhez közeledik Magyarország legnépszerűbb turistaútvonala, az Országos Kékkör megújítása: a 2,7 milliárd forintos beruházás utolsó elemeit szeptember végére adják át.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek