Egy brit turista életét vesztette a paradicsomi Menorca szigeténél

A 70 éves férfi a Földközi-tenger nyugati részén fekvő, Spanyolországhoz tartozó sziget, Menorca leghosszabb, déli partján, a Son Bou strandon fürdőzött, amikor a dráma megtörtént. A strandolók vették észre, hogy fuldoklik, és a vízbe rohantak, hogy segítsenek neki, míg mások a segélyszolgálatot hívták. A helyszínre érkező mentők több mint fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. A hatóságok szerint halálát fulladás okozta.

A Son Bou beach Menorcán, ahol a tragédia történtForrás: Shutterstock/Elena Krivorotova

Helyi jelentések szerint a brit turista felesége is ott volt, amikor az eset történt, de ő a parton maradt, amíg a férje úszni ment. Úgy tudni, azért utaztak Menorcára, hogy megünnepeljék a férfi a születésnapját. Sant Lluisban szálltak meg, rövid autóútra a strandtól, ahol a tragédia történt. Az eset hétfőn 17 óra körül következett be, de a férfi állampolgárságát csak a napokban hozták nyilvánosságra.

A Son Bou strand körülbelül két mérföld hosszú, és tiszta, kristályos vize és fehér homokja miatt a sziget egyik legszebb strandja – írja a metro.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek