Videó: A Warner Bros. Studio Harry Potter túrája levett minket a lábunkról

Szereted a forgatás világát, imádtad a Harry Potter filmeket, és picit a kulisszák mögé néznél? Akkor jó helyen jársz, mert a következő cikkben bemutatjuk nektek a londoni Harry Potter Studio túrát, ami bár nem olcsó, de minden pénzt megért.

A Warner Bros. Harry Potter Studio bejárataForrás: Tuboly Alexandra

Átéltük a filmekben megidézett varázst, láthattuk az eredeti berendezéseket, ruhákat, maszkokat, beülhettünk a kék Ford Angliába, végigjárhattuk a Hogwarts Express-t, és még sok-sok élményt szereztünk a stúdió 14000 négyzetméterén. Természetesen mindezt lehetetlen lenne bemutatni egy cikkben - de még ötben is - ezért csak a számomra leglátványosabb helyszíneket mutatom be. 

Erős kezdés

Először nem tudtuk, mire számítsunk. Szervezett lesz az egész túra, esetleg a saját tempónkban fedezhetjük fel? Az elején, amit kellett, azt megszervezték, de még hogy! Egy hosszú, folyosós részen sétáltunk be a stúdióba, ahol a szereplők képei, szobrai álltak, majd ezután egy nagyobb, sötét szobába tereltek, ahol egy igényesen összerakott vetítéssel bemutatták a helyet és humorosan közölték, hogy mit szabad bent tenni, és mit nem. Egy moziteremben folytatódott az élmény, ahol a három főszereplő, Emma Watson, Daniel Radcliffe és Rupert Glint mesélt arról, hogyan is élték meg a forgatásokat, milyen volt ehhez a családhoz tartozni. Ezután egy ikonikus helyszínre érkeztünk, az iskola "nagytermének" valódi díszletéhez, ahol még fény-és füstjátékot is kaptunk a teljes élményért.

A Harry Potter filmekben sokszor megejlenő "Nagyterem"Forrás: Tuboly Alexandra

Ezt követően már egyedül fedezhettük fel a kellékeket, díszleteket. Aki szemfüles volt, az ajándékokra is szert tehetett, ilyen volt például Harry Roxforti levele, ami a postaládán keresztül ömlött be a nevelőszülők házába. Emellett aki megkóstolta az - amúgy nagyon rossz ízű - vajsört, az hazavihette a poharat.

Vajsör a Harry Potter StudiobanForrás: Csöbör Lili

Nem szeretnék mindent elárulni, megmutatni, hátha valaki saját maga szeretné felfedezni a helyszínt, ezért kiválasztottam néhány személyes kedvencemet.

Tiltott rengeteg

CsikócsőrForrás: Csöbör Tamás

Ez a rész hátborzongató, élethű, és rendkívül látványos. A filmekben sokak kedvencévé vált Csikócsőr üdvözöl minket a Tiltott rengeteg elején, aki mozdulatai és külseje miatt olyan, mintha tényleg élne, és nem csak egy jól megalkotott filmes kellék lenne. Beljebb érve Aragogot láthatjuk, aki mondanom sem kell, rögtön kihozta a pókfóbiámat. A fák, a füst, a pókhálók, a hangok mind-mind olyan hatással voltak rám, hogy mindenképp ez lett az egyik kedvenc helyem az egész túrában.

Aragog a Harry Potter StudiobanForrás: Csöbör Tamás

Roxfort

Nem sok embernek fog újat mondani, hogy Roxfort nem egy létező hely, hanem egy aprólékosan, tökéletesen megmunkált makett. Bemutatták nekünk, hogyan vették fel a vágóképeket, belső tereket egy icipici kamerával, hogy az úgy tűnjön, életnagyságú épületben játszódik. Hozzá kell tenni, hogy olyan precíz az egész, mintha igazi lenne.

Roxfort, Harry potter StudioForrás: Csöbör Tamás

Ukrán acélhasú sárkány

A meglepetés, amire senki sem számított és pont ezért ért minket olyan váratlanul. A Gringotts Bank tökéletes díszlete után egy sötét terembe tévedtünk, ahol csak hangos, "Jurassic Parkos" lépteket hallottunk. Majd ez egyre közelebbinek és közelebbinek hallatszott, aztán megpillantottuk az ukrán acélhasú sárkányt, ami - a végén bemutatott videóban majd látszani fog - nagyon ijesztő volt. Főként azért, mert nem tudtuk, meddig tart a vászon, először azt sem, hogyan van kivetítve, csak egyre közeledett feénk, én pedig csillogó szemmel bámultam. Kétségtelenül ez volt a kedvenc részem az egész túrában, hiszen itt ténylegesen "belekerülhettem" a filmbe. 

Ukrán Acélhasú Sárkány a Warner Bros. StudiobanForrás: Csöbör Tamás

Az élménybeszámoló mellé még egy kis videós ízelítőt is kaptok, ami talán jobban át tudja adni a Harry-világ hangulatát, mint a képek. Íme!

Jegyárak

Az árak mindenhol különböznek, attól függően, honnan kéred a transzfert, ezért csak az általunk vásárolt csomagot mutatom be, amit a GetYourGuide nevű oldalon szereztünk be. Jóval előre kell foglalni, mi azt a csomagot választottuk, aminél a transzfer a Victoria Coach Stationről indul. Ez személyenként 53 ezer forintba került, azonban van fiatal (5-15 éves korig) és gyermek jegy is, de ezeknek az árai dátumtól függően változnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek