Ma az egész világ Indiára figyel

A templomszentelés középpontjában Ráma, a Rámájana főhőse áll. Több mint 500 évvel ezelőtt, a hódítók lerombolták Ráma ajódjai szülőhelyének ősi templomát, majd sajátjukat építették a helyére. Az idők során ez a vitás kérdés komoly feszültséget okozott, de most elérkezett az új kezdet ünnepélyes pillanata, amikor január 22-én felavatják a szent hely újonnan épített templomát - közölte az MTI-vel az India Klub Alapítvány.  

Forrás: Shutterstock

Narendra Modi indiai miniszterelnök részvételével az esemény különleges figyelmet kap, kiemelve annak történelmi, kulturális és spirituális jelentőségét.

Magyar képviselő is érkezett a történelmi jelentőségű eseményre. Leveles Zoltán, hindu tanító a Magyarországon bejegyzett Bharata Hindu Közösség alapítója, és vezetőjeként érkezett a Vishwa Hindu Parishad meghívására.

A szervezők számos indiai közjogi méltóság mellett 55 országból több mint 100 kiemelt vendéget várnak. Az ünnep alkalmából 1 millió mécsest gyújtanak, valamint 300 tonna élelmiszer alapanyagból minden résztvevőt megvendégelnek.

A templom megnyitó ünnepségen rengeteg közéleti személyiség, Bollywood-i sztár és más ismert személyiségek lesznek jelen, akik szintén kiállnak az egyetemes béke és megértés ügye mellett.
A hinduizmus szellemében, mint egyetemes hitrendszer, kiemelkedik az elfogadás és a harmónia fontossága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek