Figyelem, Magyarországról induló járatokat is érint a német vasúti sztrájk!

Munkabeszüntetést tart a német vasúttársaság január 10-én szerdán hajnali 2 órától január 12-én pénteken 18 óráig. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani, írja a MÁV egy sajtóközleményben. A Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat.

A német mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) a hét közepétől hirdette meg az első, több napig tartó sztrájkját a Deutsche Bahnnal és más cégekkel jelenleg folyó bérvita miattForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Helmut Fricke

A munkabeszüntetés érinti a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő Railjet Xpress vonatokat, amelyek csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A németországi szakaszon kimaradnak.

A Budapest–Berlin–Budapest között közlekedő Metropol EuroNight vonatok egyáltalán nem közlekednek, a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti Kálmán Imre EuroNight vonatok pedig csak Budapest és Salzburg között.

A Budapest–Hamburg–Budapest közötti Hungária EuroCity csak Budapest és Prága között szállít utasokat, akik Prágától átszállás után a cseh vasút által biztosított vonattal utazhatnak Drezdáig.
A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek