Csak a legbátrabbaknak ajánljuk: Hubei lengőhídja

Írtunk már ijesztő túrákról, adrenalindús programokról, de a hubei lengőhíd lesz mind közül a legveszélyesebb. Aki szereti az izgalmakat, és nem retten meg a magasságtól, tartson velünk, garantáltan látványos lesz!

A Kína szívében elhelyezkedő Hubei tartomány egy igazán mesebeli hely: csodálatos látvány, ahogy a teaültetvények sokasága domborodik a vidéki tájban. De a teakultúrája mellett egy lenyűgöző építészeti alkotás is különlegessé teszi ezt a helyet: ez pedig nem más, mint egy lengőhíd, amely az ültetvények felett lebeg. 

A kínai teaültetvények története

A kínai teatermesztés az ókori időkig nyúlik vissza, addig az időkig, amikor a teát még gyógynövénynek tekintették. A Tang dinasztia idején (618-907) a tea már szerves részévé vált a kínai kultúrának, és ekkor alakultak ki az első teaültetvények is. Kína különböző régióiban más-más teákat termesztettek, készítettekFujian tartomány a fekete teáról híres, Yunnan a puerhtermesztésről, Zhejiang pedig a zöld tea szülőhelye. A kínai gazdák különböző technikákat alkalmaznak a különböző típusú teák előállításához, beleértve a levelek szárítását, göngyölését és erjesztését.

Hubei tartomány teaültetvényeiForrás: Shutterstock

A Hubei lengőhíd 

A Hubei teaültetvényei feletti lengőhíd egyedi módon ötvözi a kínai kultúrát és a természetet. A híd ívelése és formája a kínai kertépítészet hagyományaiból merít inspirációt, miközben a mozgása, a lengedezése a környező teaföldeket idézi meg. A híd tehát nem csupán egy praktikus átkelő, hanem egy olyan "műalkotás", amely a környezettel harmóniában áll. Ha viszont racionálisan nézzük, akkor pár kötél 3 méter magasan, ahol alig van hely kapaszkodni, és kis sem vagyunk biztosítva. 

Forrás: www.news.cn

Mire szolgál ez a híd?

A válasz egyszerű. Rengeteg turista kíváncsi a híres teaültetvényekre, amivel nincs is semmi gond. Azonban nagyon gyorsan kárt tehetnek bennük, illetve a munkát is akadályoznák, ezért mindenkinek egyszerűbb, ha fentről, egy lengőhídról csodálhatják meg azokat. 

A hubei lengőhíd a teaültetvények fölöttForrás: www.news.cn

A látogatók azonban nemcsak a hídon való átkelést élvezhetik, az adrenalinbomba után részt vehetnek egy teakóstoláson is, ahol betekintést nyerhetnek a teakészítés folyamataiba, és élvezhetik a friss tealevelek illatát, ízét. 

Ha több képet szeretnél látni a hubei lengőhídról, Toochee cikkében bőven találsz még ide kattintva.

Forrás: toochee.reblog.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek