Ezt a rusztikus, mesebeli kunyhót Te is kibérelheted!

Anglia az egyik leglátogatottabb hely a magyarok körében, és nem véletlenül. A vintage, téglával rakott házikók, a mesebeli falvak segítenek abban, hogy a nagy pörgés elől elmeneküljünk egy festői környezetbe. Egy ilyen kunyhót fogunk most bemutatni, amit akár Te is kibérelhetsz!

A kunyhó Anglia legnyugatibb megyéjében, Cornwallban helyezkedik el. Londontól 5 órás autóútra található, szóval aki a fővárost szeretné látni, az nem ezt a szállást keresi. A kunyhónak pont az a lényege, hogy távol van a nyüzsgéstől, pörgéstől, konkrétan a nyugalom szigete. Azonban ha egy kis kirándulásra vágyunk, azt könnyen megtehetjük errefelé is. 

Látnivalók Cornwallban

Érdekes, hogy ezidáig keveset hallottunk erről a megyéről, holott temérdek meglepetést tartogat számunkra. Nem csak szép tengerparti részeket, szörfparadicsomokat találhatunk itt, hanem kulturális létesítményeket is. Ilyen például a Minack Theathre, ami egy sziklába vájt színház. Ez a szabadtéri létesítmény a két világháború között épült, és azóta is üzemel, májustól szeptemberig. 

Minack Theatre, CornwallForrás: Shutterstock

 Elképesztő látványt nyújt a kicsi, színes Mousehole kikötő. Körülölelik a macskaköves, szűk utcák, hangulatos éttermek és boltok. Egyszer látni kell, az biztos!

Mousehole kikötőForrás: Shutterstock

 Megszámlálhatatlan látnivalóval bír ez a megye, de már csak egyet emelünk ki: a Saint Michael's Mount-ot, ami egy szigeten helyezkedik el Marazion települése mellett. A kastély látogatható, a jegyeket itt találjátok.  

Vissza a kunyhóba

The Fable kunyhó, CornwallForrás: https://www.uniquehomestays.com/

A látnivalókat olvasva biztosan kedvet kaptatok a megye látogatásához, de hogy ezt fokozzam, beszéljünk csak a rusztikus házikóról, amit ha megengedhetjük magunknak, kihagyhatatlan. 
A lakáskultúra cikkéből megtudhattuk, hogy a kunyhót tulajdonosai úgy újították fel, hogy meghagyták annak báját, rusztikus vonásait, mégis belevittek egy kis luxust. A világos falak, bútorok, növények és a kandalló mind-mind olyan nyugalmat biztosít, hogy itt aztán kipihenhetjük az év fáradalmait.

The Fable kunyhó, CornwallForrás: https://www.uniquehomestays.com/

A The Fable elnevezést kapó kuckót már le is lehet foglalni. 

The Fable kunyhó, CornwallForrás: https://www.uniquehomestays.com/

 

Forrás: lakaskultura.hu, https://www.uniquehomestays.com/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek