Szokatlan baleset az óceánon: bálnával ütközött egy motorcsónak

Két férfi ütközött a csónakjával a hatalmas álatnak helyi idő szerint reggel 6 óra körül a Sydney-től 14 kilométerre délkeletre fekvő La Perouse előtti vizeken, ami után járművük felborult - közölte a rendőrség. Az egyik férfi a helyszínen meghalt. A másikat a mentőszolgálat ellátta, és stabil állapotban van a kórházban.

Jelenleg sok bálna van a tengeren, és számos eset mutatja, hogy megközelítik a hajókat" - mondta Siobhan Munro, a vízi rendőrség tisztviselője az ABC helyi közszolgálati televíziónak.

A baleset kevesebb mint két héttel azután történt, hogy egy négyméteres púpos bálnát fejbe vágott egy hajócsavar Nyugat-Ausztrália partjainál.

Ebben az időszakban gyakorbban tűnnek fel az óceán legnagyobb teremtményei az ausztrál partoknál -  illusztrációForrás: Shutterstock/Vladimir Turkenich

Ausztrália kiterjedt partvidékén tíz nagy és húsz kisebb bálnafaj él, de az általuk okozott emberi halálesetek ritkák. Júniusban nyolc dán állampolgárt mentettek ki, amikor vitorlásuk felborult a Csendes-óceánon, miután összeütközött egy vagy két bálnával, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek