A szardíniai homár, ami nem a tányérra, hanem a tengerbe jutott vissza

Egy szardíniai étterem vendégei pár napja nagyon meglepődtek, mikor az egyik frissen érkezett vendég nem megenni szerette volna a vendéglátóhely akváriumában úszkáló termetes homárt, hanem szabadon szerette volna engedni a tengerbe. A svájci nő bizony kifizette a több mint 200 dollárt a homárért, amit súlyra mérnek, úgy mint egy jó fajta steak-et.

@dailymail A woman PAID OVER $200 for a live LOBSTER at a restaurant so she could set it free #fyp#lobster#sardinia#vacation#tourist#gentedimare♬ original sound - Daily Mail

Antonio Fasolino, a „Gente di mare" étterem társtulajdonosa így nyilatkozott a Repubblica cikkében: „A hölgy belépett az éttermünkbe, és azonnal lenyűgözte a bejáratnál álló akvárium. Megkérdezte, hogy a benne lévő homárt szabadon lehet-e engedi a tengerbe. Én pedig azt válaszoltam, hogy nincsen semmi akadálya."

A vendég kifizette a tengeri élőlény menün szereplő árát, majd egy vízzel teli vödörben kivitte az étterem melletti mólóra, ahol szépen lassan szabadon engedte a homárt.

Fasolino szerint nem ez volt az első ilyen kérés az étteremben. „Már korábban is előfordult, hogy nem kellett a konyhán elkészíteni a megrendelt homárt, mert a vendég meggondolta magát, miután élő állatként is szemügyre vette."

A címlapkép csak illusztárció: Daniel Norris / Unsplash.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek