6+1 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul

Málta mostanában az egyik legnépszerűbb úticél, ha angolul akarunk tanulni. De vajon miért? A válasz elég összetett...

Forrás: Malta Tourism Authority

1. Kellemes klímaKi ne szeretné, hogy a nyár márciustól októberig tartson? Máltán évente legalább 3000 órát süt a nap. A nappalok hosszabbak és még decemberben is gyakran közel 20°C-ig emelkedik a hőmérséklet.

2. Kétnyelvű országMáltán két hivatalos nyelv van a máltai és az angol. Bár önálló ország, az EU tagja és euró a fizető eszköz, történelmi okok miatt, máig a Brit Nemzetközösség tagja.

 

3. Kis távolságok

Málta éjszakai élete legendás. Egész nyáron, sőt tavasszal és ősszel is emberek tízezrei érkeznek Máltára Európa számos területéről, hogy a langyos éjszakákban lazítsanak, bulizzanak. A nagyvárosi léttel ellentétben, itt simán előfordul, hogy napközben is összefutsz azokkal az emberekkel, akikkel éjszaka együtt buliztál.

Máltán nem csak a turisták szeretnek ünnepelni – tavasztól késő őszig minden település megtartja a maga védőszentjének ünnepét, ahol a helyiek tűzijátékkal, rezesbandák folyamatos műsorával, körmenettel és hamisítatlan fesztivál hangulattal köszöntik az ünnepet. A fesztákon mindenkit szeretettel látnak.

Photographer: www.lukedyson.photographyForrás: Malta Tourism Authority

5. Többezeréves történelemAz elmúlt néhány évtizedet megelőzően nem csupán a forró napsütés és ragyogó kék tenger vonzotta Máltára az idegeneket, hanem a szigetek stratégiailag ideális elhelyezkedése a Földközi-tenger közepén. A föníciaiak, a rómaiak, mórok, normannok, szicíliaiak, Habsburgok, a Szent János rend lovagjai, a franciák és végül a britek valamilyen formában mind itt hagyták lenyomatukat és emlékeiket, aminek köszönhetően a szigeten látogatható történelmi emlékhelyek a jelen kor és a világ legérdekesebb látnivalói közé tartoznak.

Forrás:Malta Tourism Authority

6. Kristálytiszta tenger

Forrás: Malta Tourism Authority

Máltát körülölelő tenger kellemesen meleg, ragyogó kék és hívogató. Ideális helyszín a búvárkodásra, még az abszolút kezdők számára is, akik csak ismerkedni szeretnének ezzel a sporttal, de emellett számos egyéb vízisport kipróbálására és gyakorlására is lehetőség van.

+ 1 Minden korosztály számára tartogat valamit
Junior, családi és 50+ szenior programok is elérhetők a regisztrált és rendszeresen monitorozott máltai angol nyelviskolák képzési programjában. A legtöbb iskola természetesen nyelvvizsga felkészítő (Cambridge, TOEFL, IELTS, Trinity) tanfolyamokat is biztosít és gondoskodnak szállásról – apartmanházakban, szállodákban vagy éppen családoknál - és kísérő programokról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek