Az olasz csoport nem fizetett az étteremben, az olasz miniszterelnök intézkedett

Olaszország miniszterelnöke felszólította pénteken a tiranai olasz nagykövetéget, hogy egyenlítse ki egy olasz turistacsoport kifizetetlen számláját az albániai Berát városában. Nem tudni pontosan, mikor történt az eset, de a biztonsági kamera felvételei szerint a négyfős társaság a vacsora után egyszerűen felállt az asztaltól és kisétált az étteremből. A tulajdonos szerint ilyen még sosem fordult elő vele, és ami a legfurább, hogy a társaság még meg is dícsérte az ételeket, mielőtt leléptek volna.

Berát látványos házai a domboldalbanForrás: Herolinda Pollozhani / Unsplash

A felvétel és maga az illetlen viselkedés témája bejárta a világsajtót, és persze Edi Rama albán miniszterelnök fülébe is eljutott, aki Tiranában találkozott Giorgia Meloni miniszterelnökkel, aki azincidens idején éppen Albániában nyaralt. A találkozó ideje alatt ez a téma is felbukkant.

BBC.com cikke szerint az albán miniszterelnök így emlékezett a beszélgetésre: "Mindenki nevetett az eseten, de ő (Meloni) elfintorodott, és utasította az olasz nagykövetet: Legyen szíves, azonnal fizesse ki ezeknek a tökkelütötteknek a számláját, és adjon ki közleményt arról, hogy Olaszország hírnevén nem eshet csorba külföldön"

Meloni többször is jelezte, hogy "az olaszok tiszteletben tartják a szabályokat, és kifizetik a tartozásukat. Reméljük, hogy többször nem fordul elő hasonló eset".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek