Videó: Az igazi Mikulás a finn nyárban sem pihen, és a hokieredményeket is ismeri

Váratlan meleg, plusz 22 Celsius-fok köszöntött rá az északi sarkkörön fekvő Rovaniemi városára május 20-án, amikor egyik szerkesztőnk meglátogatta a város szélén lévő Santa Claus Village lakóit, az igazi Mikulást és szigorú Manóit. 

Az utazás apropója az volt, hogy május 20-án szombaton szünnapja volt a finnországi jégkorong-világbajnokságnak, így akadt egy kis idő egy kiruccanásra.

Forrás: ©santaclausvillage.info

És hova máshova indulna el az ember Finnországban, mint az igazi Mikuláshoz, aki bizony akkor is dolgozik, ha éppen nincs ünnepi szezon, és nem ropog a talpunk alatt a fehér hó. A látogatásról egy 12 perces videó is készült, amiben láthatjuk milyen az, ha nem lepi el az ünneplő tömeg Mikulásfalvát. 

A hangulat így is kedves, de azért hiányoznak a szánok csilingelései, a gyereknevetés és a szarvasok motoszkálása a nyitott karámokban. És ami érdekes még, hogy a Mikulást még a régóta visszajáró újságírók sem fotózhatják és videózhatják le a 4 perces beszélgetés közben.

Erre szigorú szabályok vonatkoznak, amiket a faluban dolgozó manók be is tartatnak. De a többi érdekességet, például azt, hogy milyen érzés átlépni az északi sarkkört, nézzétek meg a videóban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek