Repülő taxiknak épülhet leszállópálya Dubajban

A neves brit építésziroda, a Foster + Partners koncepciótervet tett közzé a függőleges és vízszintes haladásra alkalmas légi járműveknek szánt leszállópályára, amely összekötné Dubaj legnépszerűbb helyeit, és nagy sebességű, zéró károsanyag-kibocsátású utazást biztosítana – olvasható a CNN oldalán.

A vertiport látványterveForrás: Facebook/ParametricArchitecture

A vertiportot a Skyports Infrastructure nevű légi mobilitással foglalkozó vállalattal együttműködve dolgozták ki, amely a Dubaj Nemzetközi Repülőtér mellett helyezkedne el, és össze lenne hangolva a meglévő repülőtéri hálózatokkal és a környező közlekedési csomópontokkal.

Az építészcég látványterveiből kiderül, hogy a terminál egy emelkedő tetőteraszra épülne, hogy megkönnyítse a repülőgépek fel- és leszállását, és ezzel az utasszállító gépeket sem zavarnák. A terminálokat természetesen összekötnék egymással, ezzel biztosítva a megfelelő csatlakozási lehetőségeket.

Az új reptér integrálódna a meglévő repülőtéri hálózatokhoz és közlekedési csomópontokhozForrás: Facebook/ParametricArchitecture

Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubaj uralkodója elárulta, hogy a következő három éven belül megkezdik a légitaxi állomások működését. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek