Felavatták Európa legnagyobb madárházát

Kezdjük azzal, hogy Európa legnagyobb madárháza nem Párizsban található, hanem a közép-franciaországi Saint-Aignan városában, a Beauval Állatpark (Zoo de Beauval) területén. És a nagysága mellett a koncepciója még figyelemre méltóbb. A z igazgatónak ugyanis az volt az álma, hogy a Nagy Dél-amerikai Madárházban a látogatók a levegőben közlekedjenek és a madarak alattuk és föltöttük röpködjenek.

A mesterséges tavak és mocsarak lakói is jól érzik magukatForrás: ©Daniel Chene / Zoo de Beauval / Facebook

Ennek érdekében a 36 méter magas és 1,6 hektáron elterülő madárházban gyalogos- és függőhidakat helyeztek el hat méter magasan, a földszint egy részét pedig tavak és mocsarak teszik még életszerűbbé. A madárház egyébként több mint ötszáz szárnyasnak és mintegy harminc emlősnek ad otthont.

"A terv két évvel ezelőtt született meg, és egy hatalmas projektnek számít" - mondta Rodolphe Delord, az állatpark igazgatója. Az új látványossághoz 14 millió eurós (5,2 milliárd forint) beruházásra volt szükség.

A madárházban összesen 33 dél-amerikai madárfaj él, közöttük chilei fütyülőrécék, kéktorkú guánok, kis sárgafejű keselyűk, íbiszek, kubai rózsaszín flamingók és vöröslábú kígyászdarvak. Az emlősök között sörényes hangyászokat és ormányos medvéket, valamint háromféle majmot: vörös bőgőmajmot, kolumbiai pókmajmokat és fehérarcú sátánmajmot is megfigyelhetünk. Valamennyi állat fogságban született, Beauvalban vagy más állatkertekben - közölte az állatpark.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek